Kära Perstorp..

På "hemmaplan" ett tag till.. Känns väl gött på ett vis och vara hemma. Men det känns lite som att mitt hem är Veneröd.. It´s me and Calle liksom:)

Kom hem på självaste julafton, efter en liten tur med Calle i snön ute i skogen. Direkt till Rosa och fira jul. Kände sådär att varken Jonna eller Hanna var där. Men alla bli väl vuxna och skaffar sig en "egen" familj...

Juldagen var det min dag, 2 månader försent. Men vad gör man inte när man inte är hemma i Skåne hur ofta som helst? Tyckte iaf att vi lyckades med en sjukt bra förfest! Utgången var bara SJUK. Alkohol i överflöd. Människor ÖVER ALLT. Dock tråkigt att vi tappade några..

Annandagen var det den traditionella festen hos Thour. Väldigt trevligt, någon i den lugnare serien. Kändes som att jag inte träffat största delen av folket där sen förra året. Mycket att ventilera där.. Blev en tidig kväll för mig. Man orkar inte två kvällar på stan (om den första varit i högsta division).

En del händelser väntar först innan jag drar mig tillbaka mot Göteborg och V-town (om det inte är för mycket plagiat över det namnet??). Bonus-julen med Spice, nyår, välas mellandagsrea osv.. Men tiden går snabbt och snart är jag tillbaka igen, för då är det sommar. Lite mer ska jag hinna med fram tills dess har jag planerat dock.

En grej är sjuk.. Bjuden till två nyårsfester i Göteborg, där jag inte känner alls många. Vad händer häromkring (Skåne)? Ja inte mycket... Kanske fått ett litet bud nu va. Men det är ju här ALLA vänner finns. Haha, ja det där löser väl sig. Lovar att man kommer bli tvungen att välja i slutändan ändå. Låt det bli ett problem tills dess. Nu är det natt och klockan börjar bli väldigt mycket. Har varit trött sen 9. Det är väldigt ofta man gör något åt det, nej. Men nu ska jag ta mig i kragen och sparka mig i röven hela vägen ner under täcket. Ciao Bella

Måndag..

Sjuk i en veckan nu.. Riktigt bull. Fast är nog inte så gangster sjuk ändå men när man aldrig brukar vara sjuk så känns ju det minsta lilla. Tråkigt nog blev det ingen galej för mig i helgen. Jag som så mkt hade sett framemot en kväll på Göteborgs krogar med Hansson och Hilda. Men tro inte att vi missar allt för det inte gott folk. Nej vi tar igen det den 25e! Hattfest och sen det otroliga.. WALLMANS. Hoppas på att det blir lika lyckat som det låter.

Nog.. Riktigt gött att det bara är 2 jobbedagar kvar. Känns nästan lite overkligt att man ska vara ledig i 11 dagar!! WOOP WOOOP måtte jag bara säga på det. Inget jobb och ingen häst. Var ska jag fördriva all tid? Hoppas på mkt vänskapligt under denna skåne-vistelsen.

Ja idag var väl en dag som alla andra, nästan iaf.. Fixade stallet och precis före lunchfodringen hörde jag Viktors röst eka i stallet "var är Tina?". Killen kom alltså hit på sitt lediga jullov.. Fantastiskt. Lika fantastiskt är väl att han glömde maten hemma, as usuall. Viktor lilla i ett nötskal. Så mot att han fick slava för mig i stallet (yysch, lätt groteskt va, haha) så fick han äta sig mätt på både mackor, kött och potatis hos mig. Sen tittade han när jag red Filippus och rätt var det är så skriker han ut över hela ridhuset "men gud vilken fantastisk sitts du har Tina" haha.. Jo, det är väl bara att tacka och ta emot. Sen skrittade jag en sväng på Calle som fick massage igår och sen var jag lite ridlärare åt Viktor när han red Atlas.
Slutligen fick Viktor mig att köra honom till Kungälvsmotet (mot att han slavar på onsdag igen, jadååå). Det var ju bara och köra.. Haha. På hemvägen var jag bara tvungen att köpa en fet påse godis. All skuld åt Viktor där alltså.

Nu kallar sängen och en ny dag börjar snart... Tjoo

sjuk?

har ont i min näsa och det känns som jag har en propp i varje näsborre som täpper igen syret till hjärnan. känns sådär.. men trotts det ska det jobbas och ridas. och jag hoppas verkligen på en runda på stan till helgen! mina kära små flickor hansson och hilda kommer ju till storstaden och det måste givet firas!

försöker iaf ta det lite lugnt..

Förresten..

Jag glömde ju en sak.. Måtte bara skriva ner en väldigt kul grej jag hörde från vårt kära granlands konung Simon. Killen som kläcker ur sig lite vad som hellst, och inte håller inne det minsta nej! Jo.. Han tycker att hoppet är det sista man förlorar. Om man inte är fet och ful för då e det oskulden!! Jag höll på att dö lite där...

Perstorp, Skåne.. WOO

På fredag packar jag väskan för att bege mig mot lite mer välkända trakter. Helgen kommer att bestå av kalas, utgång och mys. Lite häst med Felicia också. Jag ska njuta, ha det bra och gilla livet.
Låter som om jag inte gillar läget här i Götet men det kan jag visst lova att jag gör. Men inget slår gammal vänskap! Sänka nga vita ryssar, dra nga shottar.. Mmm det hade varit ngt!

Varför just Kortedala?

I torsdags flyttade Kajsa till Kortedala. För er som inte vet så ligger det bara en pyttebit härifrån. Och igår berättade Foto-Johanna(:P) att hennes boyfriend bodde där och hon brukade hänga där om helgerna. Men varför just Kortedala? Det finns ju miljoner ställen runt Götet.. Jag stred emot och valde ngt helt annat, VENERÖD!

Idag var Calle jätte tjock i benen den stackaren när jag släppte ut honom. Och bättre var han inte ikväll. Ränneskita har han haft hela helgen. Är det ngn vinterhästsjuka?? Måtte han bli frisk innan helgen, annars känns det ju inte så hipp att åka hem till Skåne och lämna honom här...

Ännu en helg över..

Tiden går sjukt snabbt och snart är det jul och vem åker hem till Perstorp då? Jo Tina! Ska bli sjukt skoj och träffa mina vänner och my love. Tyvärr får jag lämna stackars Calle här i Veneröd..

Blev väldigt aktiv med att blogga där ett tag men över helgen hanns det inte riktigt med. Fredagen började med jobb och ett joggingpass på Filippus :) Ganska lugn dag faktiskt. På kvällen var det dressyrträning med Calle och han har blivit SÅ bra. Jag fattar inte vad som hänt, det bara vände sådär helt plötsligt. Gött så länge det är åt rätt håll. Red igenom lite vägar till LA:2 och det gick faktiskt väldigt bra.

På kvällen hoppade jag in i en bil full med främlingar för att få gå ut i Kungälv med Lina och nga till. Sjukt trevlig och en lagom gnutta anorlunda kväll, så hälften av deltagarna var RAGGARE och bara snackade om sina jävla bilar. Självklart fick jag åka en vit volvo 740. Trodde bara det var Perstorps-killarna som hängde i sina sånna bilar, men där hade jag fel. Haha. Kvällen bjöd på många goda skratt iaf!

På lördag han jag rida både en sväng i skogen på Calle och sen på busponnytulo. Hade nästan glömt hur kul det kunde vara att rida på en powny i skogen. Flinade lite för mig själv där. På eftermiddag/kvällen blev det julmarkanad på Liseberg. Kul och träffa Kusin Jonna! Kändes som hundra år sen sist. Och självklart faster Eva-Karin och farmor Anka också. Därefter blev det bio och New Moon. Inte riktigt lika bra som den första filmen men hyffsad. Ville ha lite mer Edward i filmen, maaah.

Idag var jag knappt trött när jag vaknade, sov lagom länge va! För länge. Min stackars Calle var jätte lös i magen för andra dagen.. Han såg så ledsen ut och jag undrar hur god aptiten var egentligen. Tyckte synd om honom så vi gick bara ut en runda i skogen. Min lilla älsklings-Calle! Och sen kämpade jag med Tulo i manegen (som det heter här, inget ridhus utan manege).
Kvällen slutade med en liten julfest i stallet med lite glögg och lite andra små godsaker.

Lyckad helg men klockan blir alltid för mkt, natti.

Lussan träning

Idag var Lussan (Louise Nathorst) här i Veneröd och höll träning. Mkt intressant och bara snygga hästar! Och en riktig Mc Dreamy, eller hur Denise?! haha.. Hade mina två praktikanter här idag, Viktor och Denise. Fick ett litet ryck på dom när dom bara latade sig när jag var ute i skogen med Callemannen. Innan dom skulle hem sa dom att dom kunde göra vad jag ville, så det blev putsning av Tinas saker! haha.. Sen var dom mina bästa praktikanter!! Viktor hade även gjort en sjukt god kaka som han lovat göra om till nästa gång =)

Ikväll har jag ridit på Filippus, knappt många som skulle rida samtidigt. Sen blev klockan hundra och nu är jag aptrött. Snart sängen.

Måndag

Alltså måndagar är ju alltid måndagar. Helgen är go. Måndag är sååå långt ifrån den det bara går. Helg betyder ledighet. Måndag betyder en hel veckas slit tills nästa helg. Och jag tycker det är så sjukt tråkigt att skriva om vad jag gjort idag i bloggen. För när man jobbar nästa hela dagen och rider resten av dagen ser den bara likadan ut. Och hur kul är det att läsa liksom? Så jag kan väl inte skriva mer än att jag vill ge helgen ett stort plus! Och en del nya bekantskap stiftades. Det skadar väl inte i en ny stad va?

Till helgen firas mina kära vänner och jag tycker det är riktigt bull att jag inte kan närvara. Men sånt är tyvärr livet, när man börjar bli vuxen, haha.. Istället ska Tina äääntligen träffa sin kära kusin JONNA och gå på julmarknad i Götet på Liseberg. Självklart ska jag träffa min faster och lilla farmor anka också :) Det händer ju inte så ofta numera tyvärr..

Sovdax... PUSS

RSS 2.0