Hästar är kärlek, är jag nörd nu?

Efter en något rörig dag är vi i mål! Denna dagen fick också ett slut. Dagen har bestått av ridning, målat det sista i ena stallet (finally!), tagit in unghästarna från fälten, hjälpt hovis.. typ.. och de där vanliga sysslorna såklart. Familjen är back och Herr Rath har fått se mig på hästryggen för första gången och han tyckte det var bra. Känns ju skönt att veta att man inte är helt jävla värdelös iaf, haha. Inte lika kallt idag, stort plus till Tyskland! Fett minus till Telenor som ska krångla, förvånad? Nee! Men snart är kanske min nya fina iPhone upplåst och eftersom jag numera är kund hos tyska o2 behöver jag inte oroa mig mer för Telesnor. Förövrigt ogillar jag allt som ska krångla och jag har redan lyckats tappa bort lägenhetsnyckeln här, någon som är förvånad nu? Nä, tänkte väl det! Ha! 
 
Vi har en megasöt liten dam på fältet, måste vara 2 år.. Hon vill inte riktigt bära grimma, går gärna iväg, vill inte bli fångad osv. Hon har lite mugg och är inte dummare än att hon fattar vad som väntar henne när grimman åker på. Tänkte för någon dag sen att man kan ju fjäska, inte olagligt och vem gillar inte socker? Idag var hon först fram till mig och jag fick ta på henne grimman direkt! Tur för mig att jag hade en sista sockerbit i fickan. Och lite tur att jag bara skulle ta in henne idag, inte göra något otäckt med benet, bara lasta på henne på lastbilen, hehe.. Men hon var så duktig så. Tror jag gillar henne lite extra nu. Dessutom har hon megalång man, SÅ söt!
 
Förutom att det varit lite virrigt emellanåt har dagen varit bra. Är lite trött och benen känner av dagens ridpass redan. Kommer väl in i det.... 

Glad tjej efter en bra och rätt lugn dag!

I helgen har vi haft Tysklands unga ryttare här, typ landslagsträning. Inspirerande att titta på och man blir ju så taggad till att rida. Men det är ju inte vilka tjejer som helst, från vanliga familjer... Rätt pampiga hästlastbilar och någon jeepliknande porsche och fina hästar. Man kan ju inget annat än å dreggla.
 
Därför fick vi lämna iväg några av våra hästar till ett annat stall i torsdags och sen mocka ut deras boxar, städa stallet lite noggrannare än vanligt och nytt strö in. Dressyrstaketet skulle även ut och idag in igen.. Men nu är ordningen återställd och hästarna är hemma igen. Har fått longera min Donna idag och imorgon tror jag det blir ridning på henne. Idag fick även jag kolla fälten. Fantastiskt när det är SÅ askallt, nä.. Frusna vattenledningar och sånt skoj. Men det är väldigt mysigt att vara på fälten och mysa med dom långhåriga pållarna. 
 
Slutade schysst i tid idag, strax efter 17. Hann därför till ridsportsaffären. Mina nya ridskor hade ju kommit!! Mörkbruna Ariat med zip! Like!! Får även tacka kyla för ett par nya brallor. Pikuers vinterridbyxor är obeskrivligt fantastiska, slipper underställ! Och dessutom sjukt snygga! Ljusbruna (såklart!!) med mörkbrun skoning, pikuerloggan på sidan av låret och lycrastretch istället för karborknäppning runt anklarna. Ridstrumpor kan man inte ha för många av så det fick blir ett par i matchande brun, hihi..
 
 

Nästan 2 månader senare....

Blev ridning på Donna idag också. Känns lite konstigt att rida på Donna, hade en Donna själv för 10 år sen men det är ju inte samma.... Kändes bättre idag. Fick gjort ett extra hål för stigläderna, hehe. Inte så lång.. Idag red jag med Matthias. Efter 2 varv i trav frågade han om jag ville göra beridarutbildningen här och jag sa ja, "bra då börjar vi nu" svarade han, YIPPIIIIE! Glad tjej! En grym födelsedagshelg och därefter detta kommande vecka. Ännu en schysst födelsedagspresent. Det går bra nu! Nu hoppas jag bara inte på för stora motgångar under tiden som beridarelev. Jag har ändå 3 år att ta mig igenom... 3 år som förut varit en dröm, känns fortfarande inte verkligt. Detta trodde jag inte i början av sommaren. Och inte trodde jag att det skulle falla in redan efter två månader här när jag väl vart här. 

Amazing weekend

En heeelt fantastisk helg som spenderats på bästa tänkbara sätt. Med min fina pojkvän! Mötte upp honom i Frankfurt i fredagskväll för käk på Urban Kitchen och massor med vin. Lördagen började med en lång härlig sovmorgon. Vi har SÅ svårt att komma upp från sängen.. Som han sa, tur vi inte sover över för ofta, då skulle vi aldrig få något gjort. Därefter (13:30) blev det brunch at Schafhof! Närmre kvällen bar det av mot Frankfurt igen och gött käk, ostfondue och mumma efterrätt, självklart vin..... Söndagen spenderades här på Schafhof, sent uppstigna, brunch, rundvisning och en promenad i det FANTASTISKA vädret. Dagen avslutades med lite rose' och tapas och Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst". Väldigt bra, dock inte riktigt som jag trodde, visst mkt stand up komik men också lite djupare, mörkare historier. Idag vid 11 tiden var det dax för Simon att pka hem, SÅ tråkigt.. Det värsta är alltid förvälet. Hatar det. Men imorgon är det en dag mindre tills vi ses nästa gång och jag kan bara glädja mig åt vilken fantastisk helg vi fått tsm och vilken fantastisk pojkvän jag har. 
 
Sen var det back to work för mig, blommor, chokladtårta (VÄRSTA) och presentkort på ridsportsaffären. Perfa när jag beställt nya ridskor!! Sen var det dax för första ridpasset här. Fick rida en häst som heter Donna Valentina, ett 4-årigt fuxsto (e: Don Schufro, ue: Rubinstein), väldigt fin och go häst med mysiga gångarter. Kändes ju väldigt ringrostigt men måste väl komma igång litt. Nu hoppas jag på att få rida lite mer!!
 
Fick även min iPhone på posten idag! Äntligen med i klubben igen!! Fick dessutom lite grattiskort å sånt, mhh man blir ju så glad!!
 

En vanlig dag...

Åhh, jag blir så glad av all cred jag får av er! Gör mig ännu gladere, ibland undrar jag om det är möjligt att bli gladare? 
 
Imorgon är det redan fredag... Denna veckan rann också iväg... Men denna fredag är lite mer speciell än andra, fin besök väntar. Världens finaste kille kommer hit. 1,5 månad sen sist. Ärligt talat känns det inte så längesen. Även om det ibland kan kännas som en evighet sen. Vi har gjort det bästa av det och för mig är det absolut helt ok. Ja skypedater är självklart inte som att hänga på riktigt men det är absolut inte så illa som jag trodde det skulle bli. Om jag får bestämma kommer resterande tid gå lika bra! Tack vare mitt finbesök får jag 2,5 dags ledighet från jobb! Wooopa! Min födelsedag kommer firas på bästa sätt =)!!!
 
Dagen idag har rullat på Riegler har varit här både igår och idag. Idag kom även hovslagaren till 2 hästar och jag fick hjälpa honom. Här i Tyskland kan inte alla hovslagare hålla hoven själva förstår ni... Fast inget mig emot egentligen. Fast det kändes lite konstigt första gången, trodde dom skämtade med mig, haha. Här brilljerar även varmskoning. Både här och i Holland tror jag det är det som använts mest. Och jag tycker det är en bra ide´ då det verkar vara mycket lättare att forma skon och man ser även skons avtryck på hoven (man lägger den varma skon emot hoven och får då ett bränt avtryck) på så sätt är det lättare att forma skon så den passar perfa. Kanske för mycket regler i Sverige kring varmskoning som gör det för komplicerad? Inte så insatt i det dära. Men hästarna har ju även skor där hemma som dom kan gå med, så vanlig skoning borde ju vara okej.. Dagen avslutades med att flytta märrarna från ett fält till ett annat fält och även ett av Totilas föl med mamma till ett nytt fält. Detta görs rätt ofta, på så vis hålls hagarna bra trimmade samtidigt som de inte blir helt nertrampade. 
 
För övrigt: SOL today! Goooodie! Påstås bli 21 grader till helgen... Man kan ju hoppas! 

Jag jobbar inte, jag hänger i stallet..

Helt ofattbart, 17 oktober.. 1,5 månad i Tyskland, 1,5 månad utan mitt liv i Sverige, min kille, mina vänner, min Filippus, Lundgrens, staden Göteborg, alles.... Det känns som det var igår jag lämnade er för mitt äventyr. Visst tänker jag på er alla väldigt ofta och glad för det, ibland är saknaden enorm och jag vill tillbaka. Men för det mesta känns det bra, jag vet vart ni finns och vart jag har er. Att jag en vacker dag kommer att återvända. Jag är oerhört tacksam för allt ni gett mig och mina fina minnen ;) Ångrar dock inte att jag tog mig hit. Detta är en dröm och det känns fortfarande inte som detta är mitt jobb. Det känns som jag är här och hälsar på och gör något typ av uppdrag/praktik, för att sedan återgå till mitt vanliga liv, "vanliga liv". Detta är mitt liv nu. Ville ta på mig sverigetröjan igår men Matthias påpekade att jag bor i Tyskland nu... Jo det gör jag. Jag är här nu och jag kommer att vara här ett tag till. Självklart är det i Sverige jag vill bli gammal, men det hade jag inte tänkt än, så det kommer men jag vet inte riktigt när. Det jag vet är att det inte är just nu iaf.

Glädjande besked som jag kan avslöja... På måndag gäller det! Då ska jag äntligen får provrida. Håll alla tummar för mig!! Det behöver jag! Är sjuuuukt nervo! Det kommer gå bra, det brukar det göra och jag brukar alltid vara nervös så det är nog bra. Jag kan inte riktigt själv förstå det, att jag är hos Matthias Rath, Annkristin Linsenhoff, Klaus-Martin Rath.... Ung talang, f.d. OS-ryttare och en oerhört rutinerad man inom sporten och beridaryrket. Här är jag, tar hand om deras hästar och jobbar/bor på deras fantastiska gård. Vi har allt man kan drömma om och vad en dressyrgård borde ha. Och vilka hästar! Jag är oerhört glad att jag faktiskt tog mig chansen att ta mig hit, släppa precis allt där hemma för att vara HÄR. Det har varit tufft men det är det värt. Väl mött!

Filippus - en sann stjärna!

Läste ett blogginlägg från en kompis idag där hon berättade om när hon tränat för Anki med Filippus. Kände igen henne exakt! Kändes som jag läste något jag själv skrivit för 2 år sen.. Förstår precis hennes känsla, hennes lycka. För det är vad den hästen givit mig. Han har lärt mig så mycket och jag minns själv hur ofta jag suttit och smålett på honom, speciellt när vi tränade med Anki. Samtidigt som jag fick rida allt vad jag kunde och gärna mer, så var känslan så fantastisk när det helt plötsligt bara gick. Och efter en tid så bara gick allt, typ. Han brilljerade nästintill alltid och dom gånger det gick dåligt kom jag på mig själv i efterhand att det var jag som inte riktigt vart i mode för ridningen för dagen. Jag kommer aldrig glömma den hästen. Så mycket lycka!!! Både Anki och Filippus kommer jag alltid att vara evigt tacksam. Det är obeskrivligt... 
 
För 3 år sen flyttade jag och Calle till Veneröd, utanför Kungälv, för att jobba och träna hos Anki. Vi stannade där i 2 år. (Därefter var jag tvungen att prova på storstadslivet som student i GBG 1 år). När jag började där var det en dröm att få rida LA, efter ett tag hade jag gjort det. När min och Filippus tid var kommen gjorde vi en solklar seger i vår andra MSVC och sen fick jag chansen att även rida MSVB. Vi avslutade vår tid med en riktigt bra ritt i MSVB:5 och en 3e plac. Sen tog jag mitt svåra beslut att flytta till Tyskland. Det som det allra mest stod mellan var faktiskt Filippus - Tyskland. Filippus börjar bli gammal men jag visste (och vet fortfarande) att han hade haft mer att ge mig. Ibland måste man chansa, med mycket i bagaget tack vare Filippus och familjen Tifelt tog jag mina väskor och flyttade... Det är tack vare er jag faktiskt är där jag är idag. Jag kan bara minnas min tid gott med denne herre, för det är vad han är och förblir för alltid, min herre. Stor, evig kärlek!!!

Holland!

Igår eftermiddag packade vi in det mesta i lastbilen för dagens tripp. Efter en god natts sömn spenderades eftermiddagen på Schafhof med dom vanliga sysslorna, efter lunch bar det av mot Holland. Ett stopp för middag och lite sova i lastbilen, framme strax efteer 20:00. Packa in hästarna och alla grejer i stallet, byta täcke, transportskydd av, bjuda grabbarna på middag och förbereda frukosten för dom, en skypedate med killen i mitt liv och nu väntar sängen. Imorgon träning! Tjolahopp. 

Rycka man, rycka man, frisera hästar...

Dagen började med träning med Hans Riegler. Massa hästar görs på löpande band, så det gäller att vara kvick samtidigt som man måste vara uppmärksam på att någon "chanced the plan"... Kanske någon annan häst emellan, så helt plötsligt blev det massor med tid, eller stress och göra i ordning en till. Flöt på rätt bra iaf. Sen var fm passerad, fortare än man hann tänka på det.
 
Em spenderades till största delen till att frisera hästar. Några pållar hade visst fått lite (mkt) väldigt för lång man och vart tvugna att friseras lite. Övrig tid gick åt till att packa inför morgondagens road trip, kan någon gissa?? Holland!! 
 
Annars är jag bara väldigt trött och tänkte göra magplask rätt ner i bingen nu. Vi hörs imorgon! Ciao!

Söndag = soffdag!

Och så vart även denna helgen passerad. Söndagkväll, snart läggdax. Tagga inför en ny vecka. Har inte en aning om det kommer hända något speciellt eller om det (för första ången) faktiskt blir en "vanlig" vecka. Tanken på att Matthias är hemma igen och att vi kommer ha en vanlig måndag imorgon i stallet där jag ska göra i ordning hästarna åt honom känns lite konstigt. Mer än en vecka sen det skedde sist. Förra veckan vart det ju Holland, en dag off och sen åkte Matthias på tävling. Men jag gillar när alla dagar inte är likadana! 
 
Denna söndagen har mesta dels ägnats åt Glee, loooove. Likaså gårdags kvällen. Älskar den serien. Knappt så man kan slita sig. Lite avis på Sverige och Solsidans premiär dock och sämst av allt är att jag inte kan se TV4s webtv för jag är i utlandet. Den enda kanal som tillåter det är typ kanal 5. Suger jag vet! 
 
Ikväll gjorde vi köttbullar, mhhhh som serverades med utsökta makaroner och en alldeles för stark ketchup... Felix, jag saknar dig! Inget vin, för det drack någon upp igår, hmmmm. Inte smart. Vi som ville ha mera idag! Förrätt blev en massa, och då menar jag verkligen MASSA, godis. I skåpet ligger ett choklad till och när det är slut ska jag inte äta något mer godis.. Eller försöka hålla mig till lördagar och söndagar. Man kan ju alltid försöka. Har ju aldrig gjort det förr, haha. Kanske några gånger men man kan bara bli bättre. 
 
Inget vettigt att säga idag alls, nej. Bättre och krypa ner i sängen i tid för en gångs skull (!!) och läsa en bok..... 
 
Eller kanske. Kom till insikt med en sak idag eller snarare fick jag en kompis att förstå.. Duden klagade lite över sitt jobb idag. Han jobbar med det absolut bästa som finns i världen för honom, fotboll. Han får göra lite skitgöra mellan varven. Självklart tänker han inte på att han jobbat där i några få månader, inte är så gammal och faktiskt största delen av tiden gör det han gillar mest, jobbar med sin favoritgrej. Nä då måste man tänka att dom där skitgrejerna är väl värda. Så tänker jag för är det någon som får slita så är det jag. Men för mig är det värt det, för jag får ut så mycket av det och jag gör det jag gillar mest. Finns ju dom stackarna som jobbar bara för att man ska jobba och tjäna sina pengar. Vi jobbar ju faktiskt med vår "hobby" och det är få förunnat. Det får man inte glömma.. Tror det är lite typiskt en svenne grej att klaga och inte se det bra i det hela. Det ska väl inte vara så svårt att se det bra när dagen till största delen faktiskt är bra? Exakt. 

Tiden går, redan lördag!

Tänkte skriva fredag, haha.. Det bästa med detta stället är tidsuppfattningen (veckodagarna). Tiden bara går... Och det är så det ska va!
 
Hittade till ridsportsbutiken, men goooosch, ombyggnader, vägen avstängd, gps:en ville inte ta en annan väg, hittade en annan väg till slut, samma skit på vägen hem... Bara älskar det! Men nu är oskulden med bilen tagen och det gick väl bra, förutom att det blev lite omvägar sådär japp. Nya skor, JAPP, men fick beställa, kommer i nästa vecka. Längtar!! Och hoppas jag är nöjd, heeeehe. När jag kom hem fick jag reda på att vi har 20 % på deras grejer. Ingen dålig överraskning!
 
Denna veckan har också rusat iväg. Exakt två veckor till min födelsedag, otroligt! Och då tror jag det vankas finbesök, hihi. Det har varit hyffsat lugnt idag. Fick göra 2 hästar åt Herr Rath och walka två. I torsdags åkte Matthias iväg med en av sina hästar på tävling och VANN såklart! Kommer nog hem imorgon.. Så ja det säger ju sig själv, lite lugnare. Ikväll blev det ris och kycklingfilé och självklart lördagsvinet! Imorgon OFF! Like it. Puss

Svårt att vara bäst, enkelt att vara näst bäst

Läste en kul artikel på Aftonbladet igår, 10 steg till bättre självkänsla. Känner inte att min självkänsla är så värst dålig men jag tycker ändå att man alltid kan få med sig något, om inget annat bli påmind om saker man faktiskt ibland glömmer bort. Den punkten jag kände igen mig på handlade om att man inte ska jämföra sig själv med andra men gärna låta sig inspireras av andra. Just nu är jag rätt ny i stallet och några av tjejerna har jobbar här i flera år och familjen vi jobbar för är proffs inom branchen. Självklart känner man sig kass ibland! Men felet man gjorde kanske bara var några minuter under hela dagen, och hur mycket är några minuter av 24h? Då är det väl bättre att vara glad över dom massa mer braiga minuterna än dom få kassa!!
 
Det beskrevs också att det var viktigt att inte bara lägga det bakom sig, utan intala sig själv att det var fel men alla felar och nästa gång gör jag rätt. Det är alltså helt okej att fela ibland. Helt sant, vem är perfekt? Och hur ska jag kunna mäta mig med tjejerna i stallet som jobbat här i några år? Eller familjen som har varit i branchen hela livet och varit omgivnga av kunniga människor alltid. Det är ju här jag ska lära mig! Det är ju därför jag är här! Ibland glömmer jag det. Och visst lär jag mig saker heeela tiden. Det är det som är så fantastiskt. Man måste bara acceptera att man vill lära och inte vara bäst själv hela tiden. 
 
På tal om att vara bäst, så sa Sjef till mig en gång när ja lämnade batteriet till honom till headsetet dom har när dom tränar "Tack Tina! Du är fantastisk! Du är den näst bästa jag vet!" Underbart att Sjef Janssen tycker jag är näst bäst! Bäst är såklart han själv... Enligt honom själv jopp...
 
En annan kul grej som också framgick var att man ska behandla sig själv som man behandlar andra. Om någon av mina polare begått ett misstag så berättar jag självklart inte för dom hur pantade dom är. Men om jag själv gjort ett misstag så går jag och grämer mig över det långt därefter och tycker jag är helt totalt kasst jävla värdelös. Min polare hade jag istället stöttat och sagt saker som "sånt som händer" eller "tänk inte för mycket på det, det löser sig". Man kanske ska prova säga så till sig själv nästa gång något händer? Värt att prova! Och kanske säga förlåt till sig själv? Röja problemen ur vägen.. 
 
Och om vi nu ändå är inne på spåret med självkänsla och blaha blaha så fick jag klart uppleva igår hur några få (o)betydliga ord kan göra en människa glad. En av tjejerna i stallet i Holland frågade hur länge jag jobbat för Matthias och blev förvånad att jag inte jobbar för honom längre. Tydligen upplevde hon det som jag jobbat för honom länge. (Alltså att jag jobbade bra, höhö). Tänkte inte så mycket mer på det när hon sa det men efteråt tänkte jag på det igen och smålog lite för mig själv, sträckte lite på ryggen och tänkte att jag är nog inte så pjåkig ändå! 

Back at Schafhof igen!

Nu är vi hemma i Tyskland igen. Knappt seg morgon. När man redan är sådär lite halvtrött och sen ska man bara sitta och vänta och titta när någon rider (skrittarbete), somnade någon? Haha, Jag! Därefter flöt allt på i ett lagom tempo och 13:00 stod lastbilen färdigpackad för att lämna Anky Education Center. På vägen hem blev det Burger King och gissa om jag tryckte 2 long chicken. MHHH! Haha, självklart ingen meny då ;) Väl hemma var nästan första stallet färdig tvättat och målat, jag drog några streck mee penseln sen vart det klart! Imorgon börjar dom på nästa stall men då har jag off, woooopa! Ska försöka ta mig till en optiker (?) och även klippa mig. Kanske köpa ett par nya stallskor, sjukt sugen på Ariats stallsko med stålhätta. Måste prova! Hoppas jag hittar till ridsportsbutiken hehe.. 
 
Idag har jag jobbat på Schafhof exakt en månad och tiden bara draaaar iväg. Vart har denna månaden utan Sverige, Filippus, min pojkvän och alla mina vänner, mitt liv tagit vägen? Är iaf på ett fantastiskt ställe och jag får uppleva mycket. Visst är det slitsamt ibland men det är det värt! Hellre slitsamt och en kaka extra än chill och ingen kaka alls! 

Fyllt på garderoben i Holland inför vintern!

Helt plötsligt känns dagen väldigt lång, nu när jag börjar tänka tillbaka på den. En dag som bara varit bra! Dagen började med att Matthias ville skrittjobba båda hästarna på morgonen, för att senare på eftermiddagen träna för Sjef. Den ena hästen visade tydligt att detta var ett koncept som passade honom, så vi provar imorgon igen. Den andre vart det detsamma för..Däremellan han jag med lite shopping! För er som inte är hästnördar så har Anky ett eget klädmärke: ANKY. Väldigt snygga, kvalitetskläder. Självklart följer dom stallmodet men dom behöver inte alls ses som ridkläder. Det bästa av allt var att vi fick handla med typ 75% off. Vilket resulterade i att då kan man ju genast handla lite mera hihi.. Fick veta att vi fick detta tillfället först när vi kom hit. Gladeligen en överraskning, jag som skulle shoppa lite nya stallkläder på torsdag, på min lediga dag. Framförallt behövdes en vinterjacka och visst fick jag det! En riktigt snygg en!! Även en mössa, halsduk, 2 långärmade tjockare funktionströjor med dragkedja fram, 2 tunna långärmade pikétröjor och en dunväst. Allt vart inte brunt och olivgrönt (eller rött), faktiskt 2 blåa plagg också! Allt detta för 180 Euro!! Happy girl!!
 
Så vad ska jag nu göra på torsdag? Klippning och ett optikerbesök kanske! 
 
Imorgon är det opp i ottan som gäller. Kl 7:00 vill Matthias sitta på första hästen, för att denne ska få ett skrittpass innan träning. Därefter blir det träning med den andra hästen och sen den första hästen. Vi håller tummarna! Sen blir det hemfärd till vårt kära Tyskland igen. 
 
Har hittat ett kul program på nätet, då det inte går att titta på de flesta onlinekanalerna (svensk) från utlandet får jag nöja mig med kanal5play.se. Jo, dom bjuder på Skånefruar. 5 damer (40 plussare) från skåne som tycker dom lever framgrångsrika glassliv. Underhållning! 
 
Vilken tur att det finns WiFi på Anky Education Center!!! Kan för i övrigt säga att jag bara tycker det är bra att vara här. Tjejerna i stallet är alla så snälla och hjälpsamma. På kontoret jobbar en tjej som heter Floor, fantastisk tjej! Ankys högra hand. Och hon tar hand om alla gäster och kunder SÅ väl! 
 
Nu måtte jag hoppa i säng så jag är pigg imorgon (kan ju visserligen sova 5h i lastbilen på vägen hem..;)) 
 

Holland!

Idag har jag shoppat en vinterjacka och en tjocktröja med dragkedja fram från ANKY för 85 euro. Självklart i brun kulör! Helt ok att vara hos Anky van Grunsven själv!
 
Dagen har gått i ett rätt lagom tempo (behövdes efter helgens slit!!) Gick upp 5:00, nä.. Klockan ringde då men jag snoozade till 5:12. Upp, borsta tänderna, slänga på kläderna och ut i stallet. Mata mina 2 herrar och sen klä på dom lite finare kläder och sen dax för avfärd. 5h senare och lite sömn vart vi i Holland. Efter att vi ställt in hästarna i stallet och alla saker var inburna fanns det tid för en hel timmas RELAX. Tog en macka eller vad man ska kalla det, knäckebröd?? Något vitt, hård, väldigt luftigt bröd från mina holländskar hemma i Tyskland. Kan berätta att det inte råder samma hälsotänk här som i Sverige. Känns lite tungt ibland men det är ju iaf mat!! 
 
Därefter har 2 hästar tränats med Matthias för Sjef och sen bjöd Matthias på soppa som hans tjej gjort, MHHH bättre än sushi restaurangen! Nu är det chill i lastbilen, snart dax å gå till stallet och byta till tjockare täcke på hästarna och sätta på nattbandage. Tjo!

Söndag!

Hard work work kan man verkligen kalla det. Dagen började strax innan 6 och sen var det full rulle. Bara basicsakerna i stallet som skall göras men 35 hästar plus en hel hög ute på fälten (som gås över varje dag) tar lite tid. Ännu mera tid första gången man jobbar själv. Alla hästar skall gå på paddock, laufbahn eller walkas för hand (30 min). Hästarna står på två olika stall, ett för unghästarna och ett för dom äldre ridhästarna (och kanske någon väl värdig unghäst). Båda stallen ska mockas 2 gånger per dag och fodras totalt 5 ggr. Det var en trött Tina som med hjälp av världens snällaste Miranda packade in det sista i lastbilen kl 21:00 för kommande veckas Hollandsresa och slutligen kvällsfodra. Därefter väntade en god middag som världens bästa roomisar kockat!! Maten står på bordet i ett nystädat hem. Man kan väl inte annat än att älska dom! 

Söndag!

 

RSS 2.0