Filippus, glädjespridaren

Ibland blir det lätt att man fastnar i ridningen i något man tycker känns bra (som är bra, men kan bli bättre), och blir bekväm där. Då är det svårt att känna att man kanske tappar pyttepytte lite, som blir mer och mer. Okej, riktigt så illa är det inte. Men visst är det fantastiskt att man sen med bara en liten liten förändring kan bidra till en wow-upplevelse. Filippus är bäst på att ge det där. Killen gör inget självmant men jobbar man på ordentligt och gör RÄTT så kan man få SÅ mycket tillbaka. Fantastisk häst och läromästare. Det bästa är att min glädje smittas av på honom och han gör det med glädje (okej ibland ger han ifrån sig ett litet knorr, men det är oftast resultatet av en inaktiv Tina..). När vi tränade i veckan sa Anki till mig att jag måste våga ta tillbaka honom ordentligt. Så jag känner att han verkligen lyfter bakbenen och sätter dom inunder sig. Och vilken ridkänsla! Vilken trav! Bara av att titta rak fram, dra in magen, trycka ner skinkan i sadeln och aktivera med vaderna så får man en sån fantastisk trav! (självklart inte statiskt, ta och ge!)
ibland känns det som man kan en grej men visst är det fantastiskt att man faktiskt kan bli mycket mycket bättre på den grejen?! Okej, logiskt... Men ibland tänker man inte så långt. Ett galoppombyte är väl ingen konst? Nä! Men vill man ha kvalité på det så är det faktiskt en konst. Hela ridningen är en konst. En dans där det handlar om harmoni och teknisk färdighet. Filippus och ridningen i sig ger mig sån glädje, så jag vet inte hur jag skulle funkat utan. Vilken tur jag har att jag får ha en sån fantastisk häst och tränare. För fantastiskt är vad det är!


Omg 2, div 1

Alla gjorde fina ritter och jag och Filippus fick också till det helt ok. Blivit lite bortskämd på sistone så hon nöjer sig inte riktigt med först utanför placering. 64,6% och 2 poäng från placering.. Jo vi är nöjda! Laget slutade 4a och ligger nu totalt 2a inför finalen som avgörs 26/5 i Billdal. Fick oväntat finbesök av Marlene som nog var gladare för att se hästen än mig... Hmm.. Bjuder på den!


Gött häng i slottsskogen

Väldigt underskattat att ta sig en helt häst- och träningsfri dag och bara hänga med fina människor..

Några timmar i slottsskogens azaleadal med grillning, lite freespee, såpbubblor, go musik å mys på några filtar i solen. Kan man ha det bättre? Grillar korv och öl (för dom som gillar't). Grillad banan med choklad i till efterrätt.

Ändå vet jag att min fina man får lite gräs och blir tillsedd. Mmm livet är underbart. Varför klaga?


Jättekanelbulle och aw - det är ju fredag!

Efter långt tids snack blev det äntligen av! Fika med Viktor! Han bjöd på en jättekanelbulle och en chai latte, mmm mumma. Gött å rida på det sen! Jadåå.

Eftermiddagen avslutade vi på rumpanbars aw. Väldigt prisvärd aw. Sög ju dock att cidern var slut!! Trevlig kväll med gött häng! Nu är det sängen och ladda inför en fullspäckad lördag som gäller!


Vilket väder!!

Vilket fantastiskt väder vi haft! Trots skola, ridning, jujutsu har jag hunnit m några soltimmar. Igår prickade vi in mjukglass och en promenad i hamnen och efter det bjöds det på en lugn och tyst uteritt i skogen. Fantastiskt när man kan sluta ögonen och sola sig och det enda som hörs är fågelkvitter och kanske möjligen några grannar småprata lite.. Vilken snäll häst man har!! Något otimat med kvällsföreläsning 17-20 dom dagarna dock.....

I morse vaknade vi till grått trist väder men vem visade sig om inte solen precis när jag skulle rida?! Sådär lagom ridvärme. Fin, mjuk häst idag. Blev ett lätt, väldigt basic pass dagen innan tävling. Imorgon är det ju nämligen omg 2 i div 1. Laguppställningen ser något annorlunda ut men vi kör fullt ut ändå!

Innan tävlingen skall det avverkas några timmar på jobb. Kommer imorgon befinna mig på Ica Maxi och Ica Focus.

Måste också få nämna att jag äntligen fått min fina plastrong, hårnät och satinsnodd från equidesign. Självklart ska det invigas imorgon på tävlingen :)


En vecka sen sist. Litt att göra japp...

Plugg, plugg, plugg och plugg har tagit upp den största delen av dessa dagar. Har självklart hunnit med Filippus och även några jujutsu-pass också.
Kostrapporten inlämnad idag och tenta imorgon. Sen kör vi på med kvällsföreläsning på det och sen är det nytt hemplugg som gäller. Har planerat in en uteritt med Sandra imorgon innan kvällsföreläsningen och sen hoppas jag på ett JJK-pass som avslutning på kvällen. Ja visst finns det alltid något att göra!
Dagen har bestått av plugg och dressyrträning - ja, han fortsätter att leverera och sprida glädje. Upplevs dock något stelare i början av framskrittningen. Hoppas på att kunna lösa detta med stretching och biolight. Måste ju tillägga att hästen är 22 år, så lite stel får han väl vara.. Så länge det släpper tills vi börjar trava. Och så fin och fräsch han är, kan han inte ha ont någonstans. Vi fortsätter att tagga för helgens tävling.
Den lycklige hästen fick även ta sina första tuggor gräs idag och även debutera för året utan täcke, smutsig häst? -japp! Men det bjuder jag på. Som en av stallkatterna brukar säga: "det är bara lyckliga hästar som rullar sig".


RSS 2.0