Bra dag på hästryggen!

Älskar den där känslan, när allt bara funkar. Idag har jag ridit på två hästar, en 5 åring och en 4 åring och fått hjälp med båda två. Idag kändes det som jag började fatta Carros ridning. Framför allt min kropp. "Det är svårare att ändra på något man redan lärt sig, än att lära sig nya saker." Så sant som sagt! Fick t.o.m. lite beröm idag under ridningen och när man får beröm av den tjejen då är det BRA. Finns kanske ett hopp för mig också! haha.
 
Nu käkar jag Ben & Jerry´s chocolate fudge brownie glass, som faktiskt är billigare här än i Sverige som i sin tur är billigare i Holland är här. Varför sa ingen det till mig när jag reste till Holland varje vecka?

Going to Sweden for christmas!

Nu är det bestämt. Hela julveckan firas i Sverige i Skåne. Göteborg får det bli en annan gång :) Trist man inte kan vara överallt och träffa alla... Men jag är sjukt nöjd över beslutet att dra hemåt. Ska bli skönt å infinna sig på hotell sagogatan en hel vecka! Julafton firas i Ekeby och juldagen firas på Harrys i Klippan med världens skönaste brudar, vilket blir tradtion nu tycker jag, andra året i rad. 
 
Det är även kirrat att vi drar till Österrike v7 och om ett typ år, oktober 2013.. Blir det Turkiet med familjen, kusinerna och mammas kusiner med familjer. Känns skönt att ha år 2013s semestrar redan bokade :) Hoppas givetvis på en vecka i Falsterbo i sommar med! Den känns ju nästan given. 
 
Idag har vi skrivit kontrakt för beridarutbildningen så nu är jag verkligen in to it! Snart börjar jag också gå i skolan, skolan som är på tyska. Ja det kommer bli mycket kul, många tuffa och hårda stunder men mycket kul! 
 
Har haft en rätt bra dag i stallet idag. Ridit fram två hästar åt Carro, gick väldigt bra tycker jag. När man t.o.m. får ett "bra" från henne, då är det bra! Longerat en häst och groomat en. Ja det var denna dagen.. Nu är det bara två dagar kvar till mamma, pappa och farmor kommer och invarderar Schafhof. Kanske inte bokstavligt men hälsar på, ser hur jag har det, njuter lite av ledighet och weekend i Tyskland. Givetvis blir det JULMARKNAD! Verkar vara något dom är bra på här. Vi tänkte ta oss till Frankfurt. Om någon vecka börjar även julmarknaden här i Kronberg, som ska vara den bästa enligt några här på gården. Tydligen en riktigt bra i Wiesbaden också.. Har aldrig varit på den tyska julmarknaden någonsin så jag får väl upptäcka och utvärdera själv. Bästa sättet, sen vet man ju! 

Friday!

Inte mycket till fredagskänsla här inte.. Sjuk och jobb väntas hela helgen. Däremot blir det biobesök imorgon efter jobb och självklart är det TWILIGHT! Vad jag har väntat på detta!! Hoppas jag inte snörvlar för mycket så jag stör hela biosalongen.. Idag har jag ridit Donna och fick lite hjälp av Herr Rath, en dag önskar jag mig att bli lite grym som honom, mer behöver jag inte säga ;) Caro var off idag annars är det henne jag brukar träna för. Sjukt grym tjej som verkligen är en förebild ridmässigt. Väldigt sträng och kan gapa och skrika rätt bra om man inte gör som hon säger direkt. En gång sa hon till mig att när hon blir "pissed" så är det inte på mig, haha.
 
För övrigt har dagen varit rätt lugn i stallet och kvällen avslutas med taco och skypedate med min pojkvän. Så lite fredagskänsla har det väl bjuss på! 

Äntligen!

Fick den där underbara ridänslan! Igår tog Caro sig verkligen tid åt oss och vad bra det gick. Behövde jag efter 2 jobbiga dagar. Då jag bara ridit fram hästen lätt och sen har Caro ridit. Det är dagar som igår då jag blir påmind om varför jag är här. Fantastiskt vad en häst kan göra hela ens dag!!
 
i helgen som var hade jag finbesök av kandarkillen. Tsm med Mathilde gick bi ut på lördagen och hade en awesome natt i Frankfurt. Söndagen avslutades med fika i stan, självklart på starbucks! (Espresso house o condeco finns inte här..). Igår efter jobbet blev det finmiddag på Urban kitchen, absoluta favorit restaurangkedjan här!  Testat 2 av deras restauranger nu och dom håller samma goda kvalitet!     
 
Tyvärr vaknade jag upp sjuk i morse. årets förkylning är här! Väntat då en av mina roomies blev förkyld någon dag tidigare. Samma visa sist; först hon, sen jag.... 

Visst blir vi äldre

Idag sa min mamma till mig att jag börjar bli gammal. Sen blev jag tillagd i en grupp på FB om babykläder köp/sälj. Jo jag har rätt mycket att sälja, kanske köpa och börja bygga på lagret inför min framtida bebbe som kommer snart? Dom där kläderna kommer bli gamla och unkna innan dom används... Men gammal? När min mamma säger detta? Det var första gången.. Hallå jag är bara 22 år.. Och har ett låååångt liv framför mig.
 
Känner mig inte alls gammal och tanken på att bli vuxen och göra såna där vuxengrejer som skaffa familj, fast jobb osv är väldigt långt borta. Om 10 år, har jag sagt sen jag var 18. Förflyttas alltså ett år för varje år som går.. Om 10 år då kanske jag ska skaffa mig kids och gifta mig. Först tänkte jag fortsätta ha lite roligt och bara tänka på mig själv och göra det jag själv känner för. Med det där vuxenlivet hade jag ju inte kunnat vara här. Det är inte lika viktigt för alla och jag tycker att alla gör sitt eget val, vill man ha barn och hela faderullan tidigt HELT OK. Bara jag slipper. Men för mig är det vitkigt att leva innan. Klart man lever med sin familj också men man måste ju anpassa sig SÅ mycket och det tycker jag känns lite jobbigt. Living the dream! Björn Gustavsson hade så rätt! 

Nu känns det bra igen!

I lördags efter lite shopping och landning i soffan bestämde vi oss för en spontanutgång. Och visst är det bevisat igen att spontanare är det bästa. Vi dansade all night long på Velvet och tog sen morgontåget hem efter en riktigt fet utång. Visst lockade sängen dirr när vi kom hem! Sov bort halva söndagen, men vad ska man annars göra? Tvätta och städa hinner man ändå ;) 
 
Igår och idag har jag ridit Donna på rehnbahn (typ galoppbana, en sjukt bra sådan). Rätt gött faktiskt och man får hästarna att tänka framåt, samtidigt som det är väldigt bra träning. Idag var loppan visst lite piggare än igår och busade lite men efter två rundor var hon rätt cool och efter sista varvet kändes hon rätt färdigjobbad, hehe. Rehnbahn är rätt stor och vi har väldigt fint grusunderlag som harvas några gånger i veckan. På sidorna finns det buskar, häckar, träd och staket som ramar in gången, omgiven av stora fina gröna hagar. Fin omgivning!
 
Har därefter longerat två hästar, en som bara longerats och en som longerats innan ridning. Det är inte så lätt att longera alltid för att få hästarna till att jobba. Speciellt inte när dom ska springa runder och blåsa upp sig för allt. Men finally, blir det bra! 
 
Nu verkar det också som att det börjar närma sig skolan för Tina, TYSK skola. Ska bli väldigt spännande och tänk vad mycket kul, intressanta och nyttiga saker jag kommer lära mig i hästväg. Och vilken grym tyska jag lär ligga inne med efter avslutade studier. Nu gäller det bara att hålla ut 3 år! Peppppp! 
 

22 år och lite klokare..

Det har tagit mig 22 år att förstå hur mycket jag faktiskt uppskattar min familj. Mina vänner har alltid betytt mycket för mig men mina föräldrar som alltid funnits där för mig har jag bara tagit för givet. Men när jag tänker tillbaka har dom gjort så mycket för mig. Dom har varit pinsamma, tröga och jobbiga, bara för att dom hela tiden velat mitt bästa. Dom har fått mig att tycka väldigt illa om dom (för tillfället bara) bara för dom kämpat för mitt bästa. Man ser inte sånt förrän efteråt. Och inte förrän nu, när jag är långt hemifrån, har en jobbig tid och för tillfället känner mig jävligt nere inser jag hur mycket jag faktiskt uppskattar dom och vilket stöd dom ger mig. För första gången i hela mitt liv känner jag att jag kan säga allt till dom. Jag skäms inte, för jag vet att dom är mina föräldrar som står upp för mig och inte tycker jag är töntig för att jag är ledsen över någon töntig grej eller om jag tycker någon är elak mot mig. Jag kan gråta inför dom och dela med mig av känslan och det, det är fantastikt. Mina föräldrar är det bästa som finns. 

Ny häst på schemat

Idag orkar jag inte skriva så mycket. Mår inge vidare alls.. Fick värsta sockerfallet i lördags natt när vi skulle hem. Igår vart det bara slappe hela dagen och trodde mig vara utvilad tills idag. Men icke.. Framåt lunch började jag känna mig lite dålig igen och starka magsmärtor emellanåt. Aja, hoppas jag kan sova bort detta tills imorgon..

Dagen började iaf bra, red Donna nästintill helt själv. Går bara bättre och bättre och idag vart jag riktigt nöjd när jag hoppade av henne och hästen kändes knappt trött. Super! Därefter, väldigt otippat och väldigt plötsligt, fick jag en häst till att rida Duran Duran. 5-årig valack efter Don Romantic. Fick väldigt mycket hjälp av Matthias och gjorde bara basic grejer men vilken skillnad på ridning! Var jätte roligt att få rida på en häst som är lite längre fram än Donna, såklart - äldre! Och även på kandar. Härlig känsla att verkligen rida och ge allt. Låter töntigt och det är lite svårt att förklara. Men detta är dessa stunder på dagen som gör att det känns värt att vara här. Trots min sjuka hemlängtan till Gbg....

promenera hästar

Stallet gick väldigt snabbt idag. Paddockarna var för blöta för att användas så idag var det walka, walka, walka hästar som gällde. Man dör lite, blir som en maskin som bara går runt, runt, runt i ett ridhus... Men finally, done! Powernap, inhandlat vin och nu väntas Frankfurt!! Sjukt att man kan handla alkoläst för typ 10 kr och en flarra rosé för 20... 

Lasagne á la Tina

½kg färs
2,5 dl matlagningsyoghurt, creme fraiche, gräddfil,..... vad ni vill som gör det krämigt
1 burk passerade tomater eller tomatsås eller liknande
1 pkt fetaost
Några skedar röd pesto (efter smak)
Massor med vitlök
Hyffsat mycket salt
och lite peppar
Slutligen ett tjockt lager ost som topping och lasagneplattor såklart!
 
Sjukt god lasagne som är väldigt enkel, kom på receptet idag när jag lagade. Släng ihop allt, varva med lasagneplattor och toppa med riven ost, 225 grader i typ.. 20 min? Till osten är brun. Mumma! Keso kan ersätta en del av yoghurt/creme fraiche/grädfilen, har dock inte hittat det här i Tyskland.. Vi kan även kalla detta kylskåpsrensning. Det viktigaste av allt är att man måste smaka av emellanåt så det inte blir mindre gott (finns inget som är äckligt). Smaklig spis!

Det är värt det

Dagarna rullar på här på Schafhof och snart har även denna veckan passerat. Veckorna bara rinner iväg.. Men jag gillar när tiden går, så jag ska inte klaga. 
 
Igår när jag red i ridhuset tänkte jag för mig själv att här sitter jag och rider i samma ridhus som Matthias Rath och Ann Kathrin Linsenhoff. Rätt häftigt. Och rätt overkligt, faktiskt. Sjukt häfftigt att vara här. Ena dagen får jag ridhjälp av Caro som är ansvarig för min praktik, andra dagen av Matthias och idag av en av beridarna Ellie. Däremellan får jag lite ögon av Herr Rath och vår andra beridare Daggi. Sjukt nöjd tjej! Sjukt nöjd över att vara här, omgiven av dessa människor. Visst, det är inte en dans på rosor. Emellanåt är det tufft jobb och långa dagar men samtidigt vet jag att det är värt det, även om jag inte alltid tänker på det. 
 
Idag när det är fredag kan jag läsa om så många vänners fredagskänsla hemma i Sverige. Jag vill också ha fredagskänsla, checka ut från en vecka och ha helg, hänga med polarna, dricka lite vin, göra Park Lane all night. Det är det jag saknar med mitt Sverige, framförallt mitt Göteborg. Visst hade Göteborg också sina gråa dagar men dom har jag redan glömt. Och på något vis är väl det härligt att minnas det som är gott. För jag vet att den staden alltid kommer ha en plats i mitt hjärta och en dag vill jag vara tillbaka. Men om man ska ägna sig lite mer åt verkligheten så vet jag att om 2 år hade det glada studentlivet varit över och då hade 8h arbetsdagarna väntat och då hade det nog inte varit så superball där heller hela tiden. 
 
Jag vet att för varje dag jag är här, så är jag en dag närmare den dröm jag en gång aldrig trodde skulle kunna bli verklighet men som numera känns som att den faktiskt skulle kunna bli.. Lätt värt det! 

RSS 2.0