Longeringslektion och helgjobb

Vilken lång dag och än är den inte slut.. Varit en väldigt händelserik dag iaf. Idag har Hans Riegler varit här (från spanska ridskolan) och tränat hästarna med Matthias och Caro (en av våra beridare), uppsuttet och från marken. Väldigt kul att se hur hästarna utvecklas från gång till gång och vissa fattar direkt vad dom ska göra (fantastiskt!!) medan andra behöver lite längre tid på sig. Dom tränar inte varje häst så länge så det gäller att vara snabb med hästarna där emellan. Men dagen flöt på i ett hiskiligt tempo och många hästar blev gjorda. När dom var färdiga med det fick jag en longeringslektion (nr 2) av Matthias med en av hingstarna. Visst "vet" jag att han är stark men SÅ stark trodde jag inte han var. Känningar i hela kroppen, haha. Nu tänker ni säkert, longera, lektion? Svårt? Nä... Och så har väl jag också alltid tänkt, klart jag har longerat hästar förr. Men idag kändes det nästan som jag gick på ridskola igen. Dom där grunderna som egentligen är löjliga är så svåra att missa! För ingen har ju någonsin berättat om dom för mig.. För att verkligen göra allt korrekt och perfekt. Kul och lärorikt! Känns nästan som det är något nytt varje dag. Den där hemlängtan jag hade första veckan har inte kommit tillbaka!! (än.... hehe)
 
Lördagseftermiddagen ingår i helgjobbet och jag gör nu min första helg. Efter att redan varit trött efter morgonens bravader blev jag ju inte direkt piggare i kroppen. Men allt flöt på fint. Lördag eftermiddag är det mest basic saker som mockning och fodring. 2 hästar skulle även vara ute på paddock en stund. 
 
Idag har hästarna blivit vaccinerade och därför har vi kollat tempen nu ikväll. Alla var bra! Skall även göras två gånger imorgon. Nu väntar bra kvällsfodringen 22:00 sen blir det rätt i säng. Den är inte så ansträngande då det bara är några hästar som ska ha hö, 8 kanske. 
 
 

Sadlar och sända rosor!

Eftermiddagen fortsatte som vanligt. Framåt kvällen kom en sadelgubbe, så det blev en lång dag. Intressant, på sadlarna finns ett hål på vardera bossa, där man enkelt kan peta in och ta ut stoppning. Körde över ett 10-tal hästar iaf. Så nu har dom sadlar som ligger som smäckar igen! 
 
Förmodligen blir det ändå jag som åker med till Holland igen, nästa vecka, mån-ons. Sen är ju nästan den veckan också slut. Tur jag har börjat packa lite åt min polare som egentligen skulle åkt, hehehe.. Händer så mycket grejer hela tiden just nu. Tiden bara rinner iväg... Men jag gillar´t. Kul! 
 
Idag har jag även för första gången sänt iväg blommor (rosor) till någon. Min stackars Simon som ligger nyopererad på sjukan. Måtte killen känna sig speciell!! Och tack Sofie för sändebudet!!! Guld värt! Idag är det 3 veckor (förmodligen) tills jag får träffa min kärlek igen! Känns som en evighet sen sist.. Tur jag har ett sånt fantastiskt "jobb" som jag har så jag får bra saker att tänka på. Tänkte på det idag, kallar det knappt mitt jobb, jag går liksom till stallet, inte till jobbet... Men visst är det så det ska vara! Hoppas det förblir såhär också! Jag tänker inte "nu är det helg", minns inte alltid vilken dag det är. Så läser man på FB om allas helgbravader. Undrar om jag är sjuk, för jag känner inget sug efter de där gamla helgbravaderna.. Eller så kommer det (kan man ju faktiskt hoppas, haha).. 
 
Nu är det sängen som gäller, en låååång helg väntar

Fredag it is!

Idag har vi haft veterinären här på besök, imorse. Kollat igenom några hästar så dem är tipp topp. Alltid lika intressant att få vara med. Fick springa med en av hingstarna, kände mig lite liten men han var så snäll. Den andra guldklimpen som är ngt piggare tog Matthias själv. Fick även visa en annan vacker madamé, ngt pigg. Tina måste vara lite tuffare mot hästarna. Kritik jag får ibland. Tycker inte alltid det är så lätt att vara så tuff som jag borde. Men jag växer!! Ibland känner jag mig sämst och glömmer att jag jobbar med proffs. Och varför är jag här? Inte för att jag redan är bäst iaf... 
 
Förmiddagen har gått rätt fort (tiden går alltid fort här), varit hyffsat lugnt tycker jag. Nu är det lunchpaus. Fick Spagetti Carbonra men gosch så gott!! Sen är det bara eftermiddagsarbetet kvar då bl.a. en häst ska walkas och en longeras, självklart de där vanliga em-sysslorna på det också. 

Back in Germany

Sovmorgon, gick upp 7:30. Frulle och sen till stallet och tog av nattbandagen från hästarna. Söta tjejerna i Holland hade redan mockat. Blir man glad eller!! Sen var det dax för träning för Sjef med båda hingstarna. Givetvis bjuder jag på spa varje dag efter avslutat ridpass där borta, man har ju så mkt tid för dom 2 hästarna. Och lite mys och kjel. Idag var ingen fin dag i Holland, regn.. Tur dom har stallet i anslutning till ridhuset!
 
Därefter var det dax att packa lastbilen och återigen återvända mot Tyskland. Herr Schtoll (stavning?) hämtade upp mig och hästarna. 5h senare och ett mellanstopp på Burger King så var vi hemma igen. Mottagna av Daggi som hjälpte mig av med hästarna och Miranda som hjälpte mig att packa ur lastbilen. Tur man har snälla och hjälpsamma kollegor. 
 
Nu är kylskåpet fullt igen och snart är det dax för sängen och ladda inför fredag och helg. Ska jobba mig första helg. Vilket innebär att man jobbar lördag eftermiddag och söndagen själv. NERVO! Det kommer nog gå bra. I hope..
 
 

Min dag på jobbet

För er som väntat: Äntligen!
 
6:30 startar vi dagen med fodring och mockning, många boxar att mocka men vad snabbt och enkelt det går här. Inte alls samma sätt att mocka på som i Sverige där man pillar ut vart enda liten skit man hittar. Här mockar vi med halmgrep (ja, även i spånboxarna), strör på ordentligt. Det mockas även varje gång man tar ut hästen för boxen (för ridning, laufbahn eller paddock(rasthage)), vid 16 mockas alla boxar igen men nu bara skiten. 
Nattlindor tass av på dom hästar som har det och dom första hästarna får gå ut på paddock eller laufbahn (typ löpband, istället för skrittmaskin) typ 30 min. 
 
07:30-08:00 Frukost för stallpersonalen. Färsta frallor/bullar och självklart chokladcrossianter.
 
Sen ser dagen lite olika ut beroende på vem man är, jag som groomar åt Matthias gör första hästen redo. Han rider ca 8 hästar per dag. Under dagen hjälps vi åt med putsning, städning osv. 
 
13:00 Kraftfodring
 
13:30-15:00 Bjuds det på lunch, alltid efterrätt! Därefter SOVA och tagga för eftermiddagen!
 
På eftermiddagen ska hela stallet återställas till sin "vanliga ordning". Vid 16:00 fodras hö och sen mockas skiten ut  urboxarna lite lätt. Sopas, nattlindor på, plocka undan osv. 
 
17:30 Kraftfodring
 
Sen slutar vi så fort vi är färdiga. 
 
Under dagen skall även alla hästar som går på fälten ses över, vilket vanligtvis görs av en elev (uppfödning), någon av oss andra förljer oftast med. Älskar att åka ut och mysa med hästarna. 
 
På gården finns allt från föl till grand prix-hästar till avdankade gamla märrar. För tillfället är vi 8 tjejer i stallpersonal, där det finns groomar, beridare, elever. Utöver Matthias rider även hans styvmor Linsenhof, som är gammal OS-ryttare och Matthias halvsyster (11 år). På marken finns nästan alltid hans far, Herr Rath. Väldigt inspirerande att infinna sig i ridhuset bland dessa människor (självklart också jätte duktiga beridare). 
 
Ibland har vi en snubbe från spanska ridskolan som kommer till oss och tränar hästarna, både från marken och med ryttare. Intressant! 
 
För 3e gången är jag just nu med i Holland med Matthias och 2 hästar. Kul! På plats finns det en del andra stora ryttare, vissa som är stationära här och andra som kommer hit och tränar för en längre eller kortare tid. 
 
Alla i stallpersonalen bor på gården i egna lägenheter, förutom jag och 2 holländare som delar lägenhet. Eget boende väntas! Vill ändå inte klaga! Kul med sällskap! Bor väldigt fräscht och fint, inget sunkigt "typiskt" stallboende. När vi är i Holland bor jag i lastbilen. Ska inte klaga nu heller, hyffsat stor och lyxig kärra om ni frågar mig. Allt finns. Typ.
 
Inspirerande och fantastiskt att få vistas i en sån fantastisk miljö med såna fantastiska människor och alla med samma intresse. Nu håller vi tummarna att allt går vägen! Hittills trivs jag väldigt bra! Puss på er!

Holland!

Nu är vi i Holland igen över 3 dagar. Matthias har tränat med båda hingstarna idag och sen blev det italienskt. Mumma! 
 
Gick upp vid 5 för att ha båda hästarna lastfärdiga 06:30, men var det någon som ville köra lastbilen då? 1 timma senare kom vi iväg iaf. Gofrulle på vägen (kycklingbaguette och varm choklad, MMMM!) Och ca 5h senare vad vi framme. 
 
Nu är det kuddens tur att få lite kärlek. Uppladdning inför morgondagens träningar. Skönt att vara iväg på roadtrip med två hästar, man har verkligen tid att ägna åt dom. Och GUD vad dom gillar det! (Jag med, hehe)

Söndag

Söndag betyder ledigt! Hänger i soffan hela dagen med mina två holländska roomies i pyjamas. Dagen då vi återhämtar oss efter en innehållsrik vecka och laddar upp för ännu en. Förra söndagen skapade vi en ny rutin: söndagspromenad runt gården! Nu är vår gård rätt så stor och stigen som går precis utanför är rätt kuperad i en fantastik natur, så jag tror jag vill chansa på timmen. Då passar vi även på att kolla på dom snygga bebisarna som går på fälten och njuter av omgivningen. 
 
Imorgon får jag ev besök av en svensk dude, Patrik (kandarkillen), som också bor runt Frankfurt men självklart utanför, på andra sidan, ca 1,5h härifrån. WOHOO! På tisdag åker vi till Holland igen och är tillbaka på torsdag. Sen har nästan den veckan också passerat. Tiden går så fort, men den gör ju det när man har roligt, och det har vi!
 
http://www.youtube.com/watch?v=KRAMNWzfjcg - söndagslåten!
 

Finaste killarna i världen - saknar er såklart!


Tysk musik i Holland!

Givetvis hästinspirerad och hörvärd!!!!! (Rumsren)
http://www.youtube.com/watch?v=ETnM_mlX5No
 
Ich und mein pony sein name ist Jonny..............
 
Es ist fast wie schweben 
Ich fühle das leben 
Durch meine extensions weht der sommerwind
 
..................
Mein Pony und ich, wir sind die besten freunde 
Wir halten immer zusammen 
.......
Da könnt ihr sagen was ihr wollt
 
 

Storbloggarn!!

Efter alla nyfikna miner är det väl dax igen...
 
Befinner mig nu i Tyskland på Schafhof och jobbar för Matthias Rath som hans groom sedan 3 veckor tillbaka (tiden har gått så sjuuukt fort). Har redan hunnit med två besök i Holland och ett till väntar nästa vecka. Kul med roadtrip!
 
På gården finns ca 60 hästar, varav ca 35 under sadel. Allt från föl till grand prix-hästar till gamla, "avdankade" märrar som nu lever panchislivet ute på fälten. I stallet är vi 8 pers som jobbar, 1 engelsk tjej, 2 holländska, 3 svennar och resterade tyskar - kul blandning! 
 
Har redan fått 2 nya pojkvänner - Bretton Woods och Fürst Romancier. Stora, snygga, svarta, välbärgade hingstar. Me like!!! Självklart många andra snygga stjärnor i stallet också. 
 
Gården ligger strax utanför Frankfurkt och vi har hunnit med ett fint helgbesök i staden. Vilket stad! Älskar den redan! Dock lockar inte stadslivet så mycket för tillfället... (Sjuk??)
 
Fantastiskt att få vara på ett sånt här fint ställe med så mycket möjligheter och träffa så mycket fantastiskt folk och alla med samma intresse! Självklart saknar jag mina bundisar från Sverige, jag glömmer er inte! Och jag är inte gone forever! Sjuk hemlängtan första veckan men nu är allt fint och jag vet att jag har gjort rätt val. 
 
Snart väntar nya spännande tag här, hörs! 
 
 

RSS 2.0