Dressyrträning

Att det kan gå så fint nästintill varje gång man rider är väl ren lycka!! Filippus är ju kung!

Idag la vi fokus på travarbetet, att behålla honom låg i formen och bibehålla framåtbjudningen även i skolorna. Med fint resultat. Fick även till fina diagonala slutor i både trav och galopp. Fick verkligen till det och en aha upplevelse. Så mkt lättare när man rider sluta mot bokstaven istället för sidförande-liknande rörelser. Och så mycket lättare det är att göra seriebyten när man har en HELT rak häst, som går med båda bogarna i rätt riktning och lika stöd på båda tyglarna. Lite koncentration va!

Den gamle hästen fortsätter att briljera och lära mig lite småsaker hela tiden. Vilken fantastisk lycka att få ha en sån läromästare. Men som vi har kämpat. Underbart att numera kunna känna sån lycka och glädje över honom efter varje avslutat pass. Och dom få passen jag inte är riktigt nöjd över kan jag nog allra minst skylla på hästen. Då är det oftast jag som är trött, möjligtvis dåligt (tungt och/eller ojämnt) underlag vid tävling..

Igår lyckades jag bli övertalad till att träna lite ju jutsu kai på kvällen. Jo om jag fick bra träning så ok! John den ängeln körde med mig hela passet och vi kom igenom vars 17 (av ca 20) tekniker, vilket var väldigt givande. Vila idag sen fortsätter vi imorgon.

Kan bara känna att jag har det väldigt bra som har så många fantastiska människor runt omkring mig. Tänk så hade det varit lika kul att plugga....


Ponnyridning!

Alltid lika kul att hoppa upp på nya hästar. Idag var det D-ponnyn Dokomos tur (e: Homosassa). Väldigt trevlig tur på uteridbanan. Red med kandaret och vilken fin ponny, som för övrigt är till salu. Utb FEI så man kan ju göra lite kul saker.. Nu väntar jag på att Filippus ska få komma in från hagen så vi kan gå ut och galoppera i skogen (vilket han älskar) i det fina vädret. Därefter ska jag hämta mitt nya sadelöverdrag som jag beställt från Z-täcket. Självklart i brunt och med teddyfoder!

Sen får jag väl dyka ner i plugget....


Blodprov, en fantastisk häst och ju jutsu

Dagen började med ett trevligt läkarbesök som resulterade i ett hemskt blodprov men tack och lov dog jag inte!

Därefter dök jag ner i böckerna för att sedan åka till stallet där Filippus bjöd upp till ett riktigt fint ridpass. Härligt när det känns som man "bara kan göra allting". Vilken lycka och energi den hästen ger mig! Något som höjde ridpasset ännu mer var det fantastiska vädret som också gjorde att vi kunde vara på utebanan. Blir genast mycket roligare och trevligare tycker både jag och hästen.

Efter lite käk körde jag ett SJJ-pass. Mycket roligt och inspirerande och framförallt SVETTIGT! Har dammat av cykeln nu också så nu är det VÅR på riktigt säger jag! Tjao!!


Hästfri dag

Igår var en hästfri slappesöndag. Mötte upp Linda, som nyss kommit hem från säsongandet i Sälen, för fika på stan. Världens största choklad-, tryffeltårta och en chai, mmmm. Förutom att jag sov hela dagen fick jag pluggat del.. Tenta i näringslära 2 på torsdag. Nu kör vi!

Har även beställt en ny plastrong, vit med lite pärlor (bling bling) och en brosch på, en satin-/pärlsnodd i rosa med blingblingstenar på och ett svart hårnät m bling (för donuten) från equidesign. Kommer ju vara SÅ utsnygg!! Hoppas allt kommer innan den 5/5 då det är dax för nästa tävling.


Div 1, omg 1, Hällingsjö ryttarförening

Vi i KHSK ställde upp med två lag och jag tillsammans med Daniela Nilsson och Cecilia Saxenberg lyckades rida ihop till en vinst! Min individuella start i MSVB:4 hade väl inget travprogram att hurra för och en felridning (??) trots detta blev det en 2a placering. Skyller på en tung sandlåda till tävlingsbana och framridning, vilket inte är det mest optimala för Filippus. Tråkigt nog hade vi vunnit om jag inte dratt till med att rida fel väg.. Aja, bättre lycka nästa gång som rids på Torslanda ridklubb 5/5. Självklart hade jag mina favvotjejer med mig som gör att hela dagen blir mkt lättare. Tack Sandra och Madde. Ni är bäst:))))


Gör ett nytt försök!

Bortsett från föregående inlägg som nyss kom upp så är det drygt ett år sen jag var här sist. Men vi gör ett nytt försök! Det har hänt en hel del sen sist...

Först och främst har vi ju the man of my life: Filippus! Still going strong. Trots sina 22 år fortsätter han att lära mig lite kul saker samtidigt som han säger åt mig att jag måste jobba hårt om han ska bjuda på några häftiga grejer. Vi har hunnit med lite tävlingar sen sist. Lyckades kvala på dom två första MSVC-ritterna och i den andra omgången slog vi till med vinst och välkomnades samtidigt i 70-klubben. (Första tävlingen kan ni läsa i tidigare inlägg om, Kungsbacka debut). Därefter gjorde vi några starter i MSVB:3 och 4 med godkända resultat och avslutade året på GFRKs sista tävling med vår första placering. 2012 inledde vi på Kungsbackas tävlingar med en 3e plac och 66% i MSVB:3. Smått komiskt att vi på samma tävling 2011 kom 3:a på 66% fast då i MSVC:2. Kul att se utveckling på tävlingarna och domarnas kommentarer. Man kan verkligen känna att all träning ger något i rätt riktning. Och en sak är säker - det är av ren glädje! Här näst kommer vi att delta i Div 1 och därefter ska vi prova på att avancera till MSVB:5. Mycket spännande men gud så nervöst!!

Sommaren 2011 fick jag en egen lägenhet inne i centrala Gbg, Johanneberg. Flyttade ifrån landet och hästjobb och ägnade mig åt frukt. Tog ett litet brejk med Filippus men kärleken var för stark - det är vi! Efter sommaren började jag plugga på Göteborgs universitet och är nu inne på min andra termin, av förmodligen 6..


Kvällstävling KHSK

I torsdags 19/4 anordnade vi i KHSK kvällstävling på Stall Rogstorp. Klassen som gick var MSVB:4 och dömdes av Eva Axelsson. Många fina ekipage som deltog och än en gång kunde vi dela ut fina priser tack vare våra fantastiska sponsorer.

Tråkigt nog ligger tävlingen i samma vecka som första omgången i div 1, så därför står vi över och sparar krafterna (framför allt den gamles tävlingsglädje). Istället fick jag i uppdrag att skriva till domaren. Vilken blev mer nyttigt än jag hade väntat mig. Hade tid att titta en hel del på ritterna och fick med mig lite små, fina, smaskiga detaljer till min egen ridning.

En mycket lyckad kväll! Vi hoppas på att kunna anordna en kvällstävling till i sommar. När och vilka klasser är ännu ej bestämt.


RSS 2.0