Och så vart ännu en dag passé

Har alltid gillat när tiden flyter på, ja förutom när man är iväg på en veckas semester, då går alltid tiden för fort.. Imorgon kommer Simon och det är något jag längtat efter. Ska bli underbart å få spendera några dagar tillsammans! Kvällen ikväll har ägnats åt att plugga för omtentan i näringslära. Vädligt nyttigt må jag säga. Känner ju att jag helt glömt bort mig. Läser om transfetter samtidigt som jag äter choklad (ja där är transfett i choklad). Är inte så noga längre och oftast tänker man bara på vikten: Jag rör ju mig så mycket ändå. Och visst går jag väl inte upp sådär men man glömmer ju sin insida, det måste man ta hand om. Vi ska ju leva ihop hela livet! Och jag hoppas det blir långt! Hm.. Får se om det är lika gott med godis nästa gång... 
 
Idag blev det ridning på Donna. Gick väldigt bra! Tror longeringen igår gjorde nytta för oss båda idag. När jag blir insturerad i longering blir det lite som att se det från en annan vinkel. KUL! 
 
Kvällen i stallet avslutades med besök från veterinären, som kollade över ett gäng hästar. I övrigt har vi haft en rätt lugn dag.. 

Det går bra nu!

Jo men det känns väl bra nu och det har det gjort länge faktiskt. Jag tror man bara måste gå in med rätt inställning. Idag lastade vi hö, jag och en tjej till och 2 av gubbarna på gården. En va dom sa till mig att jag är ALLTID glad.. Hm.. Kanske jag är, får höra det emellanåt.. Och han sa att jag alltid har lust till arbete.. Haha, ja det är väl kul dom har fått den bilden av mig! Men igen, inställning och då blir allt så mycket roligare. En av killarna tycker det är rätt kul att tetas med mig (förstår det inte alls.....? Hehe). Tillslut blev jag lite trött på honom och visade min jujutsuskills och drog honom på en mara, hehe. Någon blev paff! Alltså han landade mjukt och skönt i höet.
 
Igår var jag och en tjej från klassen på zoo här i Kronberg. Grymt! Trodde inte så mkt om zoo här... Men vi fick se massor med djur från hela världen, bäst var väl girafferna!! Nä, bäst var att nästintill alla djur verkade leva så gott där, på en stor area. Och djuren som klarade av det levde utomhus. Givetvis girafferna inomhus.. På det blev det lyxglass från glassbaren, mumma!!
 
Idag blev det ingen ridning, en något för överpigg häst, så vi longerade henne tillsammans. Väldigt vad det kan vara intressant hur mycket man kan göra vid rätt sorts longering och så mycket det finns att lära. Men det gick bra. Donna var först ut. Robbie vart planerad longering redan sen innan men Caro skulle göra detta själv. Men jag fick faktiskt göra det. Givetvis stod hon vid sidan och instruerade. Även hon tyckte det gick mkt bättre än sist. Nu väntar vi bara på dom små liven som ska först longeras och sen ridas in =) 
 
Nu är jag trött efter allt hö... God natt!

Ta aldrig passionen från någon annan

Och låt ingen ta passionen från dig. Det är nog det bästa någon någonsin sagt till mig och ni vill jag bara dela med mig till alla människor i min omgivning. Ja dom snälla iaf. Jag blir så ledsen när jag hör mina vänner må dåligt pga någon annan i deras närhet. Känner att jag lärt mig sen jag flyttade hit. Hur man inte ska låta någon köra över en. Ett tag mådde jag skit här. Funderade nästan på om jag skulle åka. men tack vare att jag har så många kloka och stöttande människor omkring mig, kom jag upp igen! Har verkligen fått lära mig att sträcka på mig och säga ifrån. Kan nog vara hårt inom hästbranchen men jag tror det finns mer eller mindre överallt. Oftast finns det en anledning att människor beter sig (utan att kanske tänka sig för), så länge jag vet att jag gör rätt behöver jag inte bry mig. Det är inte alltid så lätt men man får försöka och det blir lättare och lättare. Sen ska man inte låtas ta passionen från någon annan heller! Varför ska jag gå runder å vara bitter. Den som förlorar mest på det är jag Själv. Sen kan jag väl tycka att när jag är glad, blir jag gladare och när jag är sur/irriterad osv.., går man bara runt och gnager på sig själv. Så upp med hakan och lite egoboost åt folket!! Sträck på dig och låt ingen få förstöra din dröm, det ska jag göra iaf!!

Matprat <3

Hade nästan glömt hur mycket jag älskade matprat. Det är verkligen mitt andra stora intresse jag brinner för utöver hästarna. Man kanske kan kombinera detta med åren? Vore grymt! Som med allt annat finns det också i planen (drömmen). Att det som är så självklart för en, kan vara så osjälvklart för en annan. När man suttit och pratat nyttigt-onyttigt en timma, och då med betoning på att inte äta så mycket socker, fråga om det är okej att dricka oboy på kvällen. Man blir ju mörkrädd. Vi tog detta nyttighetspratet över pannkakor sylt och grädde, heeeeh. Men gott var det :) 
 
Idag har vart det skola. Och ni där hemma i Sverige. Det är inte bara i Sverige landet stannar, även i Tyskland. Milslånga köer på autobahn och förseningar i kollektivtrafiken. Lärarinnan till första lektionen kom en halvtimma sent och då vart vi bara ungefär 6 pers, vilket resulterade i att vi sköt på provet tills nästa vecka. Jag vart inte ensam om att storgilla. Vi fick även gå hem tidigare pga vädret. 2 tjejer i min klass behövde 3h för att ta sig till skolan idag, via autobahn och vanligtvis tar det 1h.. Snö! Jag vill ha vår! Eftermiddagen i stallet gick rätt fort, vart klara redan till 18. Skönt! Nu är storchefen tillbaka också. Ska bli en spännande dag imorgon i stallet.. Nu väntar sängen. Tjao!

Måndag

Jag kan väl inte kalla mig själv storbloggar´n direkt men nu e jag här igen! Efter en rätt tråkig dag.. Var i stallet 5:30 för att walka en hingst före han skulle hoppa på bocken (betäcka utan sto(häst)). Sen vart det 3 hingstar som skulle till Holland för att träna några dagar. När dom vart inpackade i lastbilen var det dax att göra stallet. Skulle fått rida 2 hästar idag men blev bara en... Lite stressigt idag när jag skulle byta paddock, grooma hästar för en ryttare och lyckas rida själv med, men det gick! Blir tyvärr inte så mycket ridning nu. Värmde upp Donna för Caro. Det är verkligen hundra steg tillbaks i min ridning men jag antar att det är nyttigt och jag vet innerst inne att det är det här jag behöver för att bli en bra ryttare. En konst att verkligen rida hästen framför sig, fram till bettet, aktiva bakben, samtidigt som man inte ska låta hästen rusa iväg (för mycket framåt). Jag hade nog önskat lite mer praktik där för att komma på det bättre snabbare. Men nu är det som det är och det är bara att gilla läget och hoppas på att det blir bättre. Snart kommer storchefen tillbaka och han brukar se till att jag får rida mer och fler hästar, åtminstone 3. Dessutom har vi 4 unghästar som väntar på att bli inridna... Det är fortfarande lite tunt med folk i stallet och det gör det tufft. Och självklart som elev är man den som kommer åt sidan. Samtidigt som jag ska klara av 10 dagars Lehrgang i slutet av året. Typ olika ridtester på olika (alla främmande) hästar. Självklart är det av mitt intresse men min praktikplats har ansvar för att jag ska klara detta, så lite press har dom ju på sig. Vi väntar lite ny stallpersonal så kanske (hoppas!!!!) det blir lite mer träning då. Imorgon är det skola och prov om foder.... Wish me good luck! 

Nu var det längesen sist...

Hade en fantastisk skidvecka i Österrike med min fina kille, hans familj och en hög härliga människor till. Fint väder, bra skidåkning, grym afterski och fantastiskt sällskap, bättre kan det väl inte bli. 
 
Sen vart det tråkigt att komma tillbaka till jobbet, ensamt... Och tuffa veckor väntade. Men mycket pepp från vänner, bekanta och familj gör det ju så mycket lättare. Detta har gjort att jag varit lite off i bloggen. Förra helgen spenderade jag i Neckartailfingen/Neckartenzlingen/Stuttgart hos bästaste Madlen och comp. Jörn (hennes bror) hade 30-års fest och kvällen började med Apres ski-tema, lite flashbacks till Österrike!! Fick även träffa en hel del andra gamla vänner där nere, bl.a. Renate och Manfred. Superkul att se alla! 
 
Optikern ringde nyss och sa att mina nya glasögon vart klara!! Hoppas jag kan hämta dom imorgon! 
 
Innan ikväll ringde min moster Mia, det var längesen... Blir alltid lika glad när någon hemmaifrån hör av sig!! 

RSS 2.0