9 dagars semester i Sverige

Är nu åter igen på Schafhof i Tyskland efter 9 riktiga toppendagar i Sverige. Vilken underbart land säger jag bara! Borta bra med hemma bäst. Har träffat SÅ många av mina fina vänner och några rundor på stan har också hunnits med. Kan inget annat än att vara sjukt nöjd med min semester. Tror Hbg har fått en ny chans i mitt hjärta.
 
 
Nu är jag tillbaka i verkligheten. Andra halvan har dratt på ledighet och hästarna är off, men vissa ska promeneras för hand, longeras eller gå på bandet, så visst har vi den lilla tappra skaran som är kvar något att göra. Vi kör hela veckan tillsammans så det innefattar även helg. Idag när det är söndag har cateringfirman stängt, då kör vi mc donalds istället! mumma!! 
 
 

Int. festhalle reitturnier Frankfurt 2012

Är nu över för denna gången. Jaja, min första gång där men det kommer bli fler! Ridsportstävlingar på internationell nivå. Då Schafhof är med som arrangör och stor sponsor får vi gratis band. Där vi får bl a inträde och sittplats. Vi i stallet har egentligen inget mer med tävlingarna att göra än som åskådare. Däremot resterande befolkning på gården jobbar hårt för detta under en lång tid innan. Väldigt kul för oss att får vara där och det är ju så nära. 
 
Vi åkte in i fredags efter jobbet och tittade på lite hoppning. Sara Augustsson var (såklart) med och som enda svensk i den klassen. Gick dock inte jätte bra för henne. Synd! Jag som hejade så och kände mig lite hemma för en minut. Satt tillsammans med mina holländska polare på läktaren och det gick inte så bra för Holland heller så det var okej!! På lördagen började vi lite tidigare i stallet och var klara redan till 11 då det var dax för dressyr på festhalle. Något St George program för 7-9 åriga hästar. Kände igen något ekipage som varit här och tränat när det var Piaffsamträde. Kul och se! Och drömma sig bort lite... Hann med lite shopping, en brun Hv-polo tjocktröja, Hv-polo strumpor i LILA (!!) och ett par, såklart bruna, roekle handskar. Därefter åkte vi hem igen och för två timmars stalltjänst, jag och Sammy. Senare på kvällen åkte vi in igen för att se de 3 bästa ryttare från klassen tidigare under dagen rida ett typ kür program. Verkade vara lite show över det. Efter att en av ryttarna (Ingrid Klimke) hade avslutat sig ritt kom 3 tomteklädda tjejer in med 3 bommar och gjorde en oxer av dem, med sig själva som hinderstöd. Till musiken och publikens jubel visade hon stolt upp att dressyrhästen kunde hoppa! När ryttarna visade upp längningar och liknande uppmanade dom samtidigt publiken att klappa. Varje ritt avslutade med några ord från domarna. Hur exakt dom dömde vet jag inte men resultaden slutade med siffror som 9.3, 9.6 och 9.7.. Kul att dom kan skruva upp musiken och göra lite häftigt av dressyren också! Kul helg med massor av fina hästar. 

Kalla det kärlek

Jag har skrivit förr att jag saknar mitt Gbg, mina härliga vänner, universitet, Filippus, mitt liv, allt. Det är ingen hemlighet. Men ibland tvingas man välja. Jag vet att jag hade ångrat mig hundra gånger om, om jag aldrig åkt hit och provat, och nu har jag provat. Jag vet att det är detta jag vill, även om jag gärna vill det fast i en annan del av världen, Göteborg. Det är inte staden i sig, självklart älskar jag staden, men ensam där hade inte varit så fett heller. Det är alltihopa, livet där. Men igår slog det mig, att nu är jag här, varför inte vara här och leva här. Mitt liv är raka motsatsen till vad det var innan. Men detta är en del av mig. Och jag kommer inte vara här för alltid. Den dagen jag åker härifrån slår jag vad om att jag kommer sakna Schafhof, Frankfurt också. Men varför gå runder och sakna hela tiden? Jag borde istället vara superlycklig som har med mig så fina minnen av Göteborgstiden. Det är inget ont som ligger där och grämer, det är ren total jävla lycka. 

Bra dag på hästryggen!

Idag hade vi verkligen en bra dag, jag och en av herrarna! Caro red honom lite först å gud så pigg pållen var. Sen var det min tur och så bra det gick. Kunde verkligen tänka på allt hon sa och (typ) göra (nästan) rätt. Haha. Böjda armar, arbeta med armbågen, driva IN i handen med sitsen, tårna inåt, foten horisontellt med hästens mage (typ ja, ni fattar) osv.. Men gud så svårt grundridning kan vara då men ack så nyttigt! Det är detta jag behöver för att bli en riktigt bra ryttare!!

Efter jobb gick jag och Sammy och köpte glühwein och massa tyskt julgodis/kakor. Senare till det tittade vi på svensk lucia på svtplay, lycka för mig!! (Fick förklara hela luciagrejen för tyska Sammy...) Hon tyckte det vart fint åtminstone. Kvällen avslutades med varm choklad med kanel från Lindt, mhh så gott. Nu sover nog både jag och min tjocka mage gott! Puss på er!

Btw, idag är det en vecka till jag kommer hem för julledighet!!! See you Sweden!

Julfest!

Igår blev vi alla Schafhof arbetare (även arbetare utifrån som veterinärer, hovslagare, "trädspecialisterna" osv) upphämtade här vid 17:15 för att åka mot okänd överraskning. Istället för att gå på "vanlig" restaurang fick vi laga maten mestadels själva.
 
Det började med mingel i baren, champagne och lite olika aptitretare. Därefter blev vi indelade i grupper och i dessa grupperna indelade 2 och 2. Varje grupp stog för en rätt och varje grupp-i.gruppen stod för en del av rätten. Jag och Mathilde gjorde potatissufflé med färska kryddor!! Det mesta var förberett så vi var inte i köket jätte länge. För vår del var potisen redan skalad och pressad, värsta jobbet gjort!;) När maten var i ugnen/på plattan var det dags för oss att gå till bords, för att sedan bli serverade av kockarna/servitriserna som hjälpt oss under matlagningen. Köket låg i direktanslutning till restaurangen. Det bjöds på 4 rätters och massor med vin till det. Super trevlig kväll! Dock lite trist att lägga detta en måndag när man har en hel arbetsvecka framför sig. Blev sent och det har känts idag. Gårdagen blev lite stressig i stallet eftersom vi hade tidspress på oss. Därmed blev det ynka 20 minuters lunchbreak. Och likadant idag. Tina behöver sängen nu :)!
 
Idag har hästarna varit pigga. Kallt, unga hästar och klippta hästar. Ja, man kan inte räkna med något annat. Speciellt inte när Tina sitter på dom så dom kan göra vad dom vill ;) Börjar få lite vana av bockande och busande hästar, så det känns inte så farligt. Nu önskars mer och mer kontroll och bättre/kvickare aggerande från mitt håll. SÅ mycket att tänka på för mig med en ny tränare, vilket gör det lite nästan svårt och segartat. Men en dag vill det hamna på plats (hoppas jag!!) och då kommer det förmodligen gå lättare och snabbare att ta till sig vad hon säger. Ibland nuförtiden kan jag känna mig trög och seg. Men det är nog bara mycket på en gång. Men jag klagar inte! Ju bättre ryttare man är, desto mer inser man att man har att lära. Så sant som sagt! Men när Matthias Rath säger till en att det såg bra ut idag, då måste man får sträcka lite på ryggen!! 
 
Nu är det sängen och ladda inför en ny dag!
 
 
 

Tisdag

Ännu en dag i ända. Blev ingen ridning på Donna idag heller. Tror Carro får ta itu med henne helt å hållet innan jag går på henne. Trotsiga märrar.. Vid namn Donna. Dom har man ju stött på förr, hehe. Så jag vet att det finns ett ljus, ett fantastiskt ljus där bortom någonstans ;) Gick bättre med Robbie idag. Flo hade off. Lite skillnad på unghästridning och det jag ridit innan. Eller egenlitgen inte men nu fokuseras det bara på grunden, inga andra fina konster. Rak häst, rak Tina. Mjuk, lösgjord häst, mjuk lösgjord Tina. Ja det är väl klart.. Carro fokuserar väldigt mycket på mig och jag känner absolut skillnad på hästen direkt, bara av en liten korrigering. Mamma tyckte jag hade förbättrat min sits, när hon var här i helgen. Alltid kul och höra att hon kan se någon skillnad, så något har hänt på denna tiden. 
 
På eftermiddagen fick jag klippt Robbie, så nu är han en stor häst! 

Och så har snön fallit över Schafhof också

Dagen gick rätt snabbt ändå. Gillar det! Gillas dock mindre att min förkylning som höll på att bli bättre är på väg åt fel håll igen. Tror Tina hade behövt några dagar i sängen... Får se det som en liten bagatell i vardagen! Dagen har erbjudit 2 bra ridpass. Det går lite bättre för varje dag som går. Idag hade jag två väldigt pigga små herrar men jag blir bättre på att fightas med det också. Känns väldigt kul för jag kan själv känna hur mer och mer av det Carro säger faller på plats för varje dag som går. Lär mig hela tiden och inser hur mycket jag har att hämta här! Fantastiskt! Efter 3 år här kommer jag vara kung!! Försöker tänka på det dom jobbiga dagarna.. Visst är det ball att vara här och göra det jag gör men ibland är det tufft också. Men vem har sagt att livet ska vara enkelt?! 
 
Snön som kom ikväll la sig så vitt och fint över hela gården. Tillsammans med julbelysningen ser det SÅ fantastiskt fint ut! Härligt att kunna gå runder på sin arbetsplats och njuta av ögongodis som detta! 
 
Idag vart det egentligen meningen att jag skulle rida Donna igen efter Carro men tiden sprang iväg och det blev lunchdax (fasta tider!! som vi försöker hålla iaf...) Får se fram emot detta imorgon istället :)!!
 
 

julmarknad

Redan i torsdags fick jag finbesök av mina föräldrar och farmor. Torsdagskvällen bjöd på mysigt restaurangbesök i Kronberg. På fredagen kom dom till Schafhof och fick en rundvisning plus en titt på när jag red på båda hästarna. Eftermiddagen hade jag fri eftersom jag jobbat helgen innan, då blev det julmarknad, glühwein och Urban Kitchen fick avsluta denna dag med god mat och goda cocktails. Lördagen bjöd på några timmars jobb, fick sluta lite tidigare pga finbesöket! Då bar det av till Frankfurt med. Julmarknad och shopping. Två koftor och en tröja rikare! Denna kvällen letade vi efter en ny restaurang. Restaurangen vi hittade som passade bra var fullsatt, tittade lite till, men orkade inte leta så det blev Urban Kitchen igen. Denna gången helt annan sorts mat (anka!!) och självklart några cocktails. Det bästa med Urban Kitchen är att dom har så mycket olika mat så man kan variera så pass så man faktiskt kan gå dit ofta. Idag blir det nog några timmars julmarknad, lite fika och sen är denna helgen passé. Då är det dax för familjen Ahlqvist att säga hej då för denna gången. Men vi ses ju till jul igen!

RSS 2.0