Groomat på tävling

Säger som jag alltid brukar säga: guuud vad tiden rinner iväg... Nu ligger jag här igen, på soffan, fredag kväll. Varit iväg igår och idag på tävling med Caro. Första gången jag är på en tysk tävling. Rätt intressant faktiskt. Skiljer sig en hel del från svenska tävlingar. Bl.a. deltar ponnisar och storhästar i samma klass. Iaf i de lägre klasserna. I de allra lägsta klasserna rider de ibland (som idag) 2 och 2, efter varann, följa John.... Det verkar inte vara några direkta maxgränser på hur många som får delta i samma klass. 45 starter i en, en paus för domarn på 10 min. Inga kaffepauser hela tiden! I de lägre klasserna kommer startlistan ut 1h före start, vilket innebär att dagen kan bli lång om man är sista start av 45 starter men ändå måste vara beredd på att vara där så man ska kunna vara startklar som nummer 1. Det finns nog heller ingen maxgräns på hur många ryttare som delar framridningsbana. Såg lite trångt ut när där var sådär 10-12st i ridhuset.. Även lätt dressyr är tillåtet att ridas med hatt så länge man är över 18..
 
Dessutom vart vi på en väldigt stor gård. Typ gammalt gods, då gårdens grund nog vart väldigt gammal. Hur många hästar det fanns här vågar jag nog knappt tänka på. Utöver tillbyggnader, ridbana och de 2 ridhusen som låg lite bakom vart resten byggt som en fyrkant och inne i mitten låg en av tävlingsbanorna. Rätt coolt faktiskt, som en trädgård med en dressyrbana. 
 
Nu är jag typ död å ska vagga mig mot sängs! Hörs imorgon! Tjao!

Fredag i all ära!

Käkar pizza, dricker mjölk och väntar på att dom andra ska bli klara så vi kan åka till MTZ och IKEA. Och vet ni vad jag hittade där sist? Svenskt lösgodis! Tror ni jag blev glá eller!!! Fredagskänsla japp! Livet som beridarelev verkar inte bättre. Åtminstone inte så länge man jobbar varje lördag... Den här helgen har jag dessutom helgtjänst så det blir inte så mkt hulabalula här inte. Fast dagar som idag får mig att inse varför jag gör detta. Dessa fantastiska, kloka djur vi jobbar med! Fick verkligen en riktigt härlig ridupplevese idag. Caro fick mig verkligen att slappna av och föllja hästen. För faktiskt, hur ska hästen kunna svinga om inte jag svingar med. Om jag sitter och spänner mig är det ju rätt enkelt att hästen också gör det.. Logiskt.... Vi gjorde bara travarbete idag, då hon fick bakskor för första gången igår. Men hon verkar inte ha några känningar efter det. Inga negativa iaf. Hon travade bättre idag! 
 
Idag fick jag även börja rida Robbi igen. Travade några varv åt varje håll bara men det känns gött å vara uppe på ryggen igen på honom, även om det bara vart en veckas brejk. Och där innan vart hans ägare här från Thailand och då red dom på honom under ca 10 dagar, så det vart faktiskt ett tag sen jag red på honom. 
 
Jag fick även longerat alla de 4 ungstona. Dom är så duktiga. Det är så fantastiskt å se hur snabbt som lär sig. Nu ska jag dö i några minuter innan vi ska iväg. Tjao på er!

Impulsköp!

vattentät stallklocka! 

1 maj!

Plötsligt händer det! Idag ringde chefen när vi satt å åt frukost och sa att vi skulle ta lunch kl 13 (alltså en halvtimma tidigare än vanligt), sen på eftermiddagen endast göra stallet och fodra. så vi tog 3h lunch, började igen kl 16, gjorde stallet på en timma och sen vart vi lediga. Gött! Lite första maj på oss också. Sen att allt är stängt i Tyskland är ju en annan femma, så man kan ju inte göra ngt ändå.. Vi fick städat lite här hemma, vikt alla rena kläder, förberett mackor (för en gångs skull) för morgondagens skola, målat naglarna och lite sånt smått å gott. Sov dryga 2h under lunchen så nu är jag inte alls trött.. och det är läggdax... Aja, det är la gött å inte alltid vara jätte trött när det är kväll. Får nog försöka dra mig mot sängs ändå! Imorgon är det skola och på fredag ska jag börja rida på Robbi igen och då får vi trava!! Lycka!! Tjao på er!

RSS 2.0