Semester!

Imorgon checkar jag ut från Schafhof och sätter kurs mot Österrike där en veckas skidsemester väntar. Först väntar några timmars jobb innan det äntligen bär av. men allra först ska min underbara kille komma hit ikväll. 3,5 månad sen senast vi sågs, känns som en evighet, ja det är en evighet sen. 
 
Dagen idag har varit som dom flesta andra dagar. Ridit alla 3. Alla gick bra. Herr Rath tvingar mig igen att rida utan stigbyglar. Antar att det väl gör att jag kommer ner djupare i sätet och en dag kommer sitta ännu snyggare (/bättre) ;) hehehe... Idag kom min nya roomie, Carla 18 år från Holland. Verkar vara en väldigt trevlig tjej. Tror nog vi kan ha en hel del roligt tillsammans dom kommande 5 månaderna som hon stannar här och gör sin praktik för skolan. 

"Life on Schafhof is hard"

Vart det en dam från kontoret som sa till mig en gång.. Ibland är det värre och ibland är det riktigt gött. Det är ju något som får oss alla att stanna :) Men igår sa min kropp ifrån. Totalt slutkörd, kunde börja böla när som. Och då har det gått lite fr långt har jag lärt mig. Kunde verkligen inte sova natten till igår överhuvudtaget och dom senaste 2 veckorna har vi kollat stona varje timma om nätterna. Givetvis är inte alla uppe varje timma men det innebär att alla går upp typ 1-2 ggr/natt. Tillsammas med hårt jobb, långa dagar blir det inte alltid så bra. Inte om man heter Tina och behöver sin dos sömn varje natt. Nä igår gick jag och la mig halv 9, somnade dirr och sov hela natten lång och vaknade som en ny människa idag. Vart i stallet 5:30, då 2 av hingstarna först skulle gå på bocken och sen till Holland utöver detta kan jag nämna att vi bara är 4 pers i stallet.. Men dagen idag har gått väldigt enkelt ändå. Vår praktikant som hjälper till i stallet mellan 8-13:30 denna veckan ut börjar lära sig mer å mer och kan nu själv ta hand om hästar innan och efter ridning vilket underlättar väldigt mycket för oss! 
 
Dom senaste dagarna 3 har vi haft en go brud från hooden (Östra Ljungby) här och provjobbat och jag tror nog hon kommer tillbaka ;) Frågan är nog bara när. Kommer ju bli hur grymt som helst! Har hängt varje kväll och GUD så gött å få hänga lite på svenska, skånska... Kan nog se oss som bekantar som inte träffats (möjligen någon enstaka gång) under de dryga senaste 3 åren och vi bara sjunker ner i soffan och har det HUR gött som helst. Det är så det ska va! Top Notch!
 
Idag har jag ridit Donna, Robbie och Floryon, Fortsatt bra med Donna, jätte kul verkligen! Tyvärr kunde jag inte gå till skolan idag pga personalbrist vilket suger men jag hade en bra dag ändå så det höjer det hela :) Avslutade dagen hos Kranz, ryckte manen på en av unghästarna och mös lite med dom andra, dom är så gossiga och mysiga. Livskvalité! 
 
Imorgon kväll kommer Ä N T L I G E N  Simon hit!! På lördag jobbar jag fram till 13:30 sen drar vi till Österrike! Kommer bli fantastiskt!! 
 
 
Bjuder på en bild på Bretton Woods (och Rebecka) som är en av Matthias Hingstar. Här har vi en snygg kille som vet hur man rör sig! Johnson-De Niro

Ponnyklippning

Dagarna går.. Igår blev en lång dag i stallet. Då en tjej åkt på semester och våra 2 praktikanter åkt hem. Kommer en ny i veckan! Nu har vi även Becki på besök och provjobbar. Hade varit så kul om jag fått en gammal bekant som arbetskollega här i Tyskland. Igår red jag Donna och Robbie. Robbie är jättefin i ena varvet sen i det högra (hans svåra, mitt lätta) blir han jättestel, stum och hög. Caro var rätt upptagen med sina hästar så jag fick inte så mycket hjälp. Visst är det nyttigt att rida själv men ibland behöver man det mer än annars.. Men vi hennes hästbyte hann vi prata lite. Det är bättre att göra något, göra fel än inget alls. Jag måste vara lite tuffare och tro mer på mig själv och våga prova. Sen tänkte jag nu jävlar och det blev faktiskt mycket bättre. Caro red några varv efter mig och hon tyckte han kändes fin. Så lite lyckades jag väl där. Men hon har rätt, måste tro mer på mig själv. Man blir lätt lite osäker när man är på ett sånt här ställe med så otroligt grymma människor och man vill ju inte göra något fel. Men nu ska jag verkligen försöka att ge allt och ännu mer! På eftermiddagen longerade jag en häst, och om igen det är väl inte så svårt, nej jag börjar faktiskt tycka det är enkelt att få hästen riktigt bra och fin på linan! Äntligen! Longerade honom före Caro skulle rida och hon tyckte han kändes fin=gott betyg på min longering! 
 
Idag har det varit skola och för första gången känner jag att jag inte var AStrött efteråt. Hänger med bättre på lektionerna. Bjöd även mina klasskompisar på svenskt lösgodis som Rebecka tagit med sig. Blev ju poppis dirr! Har om 2 veckor en muntlig redovisning på minst 5 min och ett arbete som ska lämnas in.. Jodåsåatteeee... Nu kör vi! Ska det fortsätta gå så här snabbt kommer jag kunna se mig själv som väl tysktalande väldigt snart! 
 
Kvällen avslutades med tacohäng (rester från gårdagens tacohäng). Jag bara älskar när Sverige är på besök så jag har någon att käka taco med! 
 
I lördags klippte jag en liten söt ponny hos Kranz. Hon har en sjukdom så hon fäller inte pälsen själv. När hon började klia sig och visa obehag vart det bättre å klippa, även om hon inte är någon ridhäst längre. Stackarn vart väldigt varm under pälsen.. Men hon blev genast 10 år yngre utan päls - både till utseende och mentalt, samtidigt som halva hästen försvann hehe. Överlycklig, travandes ut från stallet.... 

Att hästar kan ge en sån lycka!

Idag red jag Donna utan att Caro red henne först och vad glad jag är! Hon har varit väldigt jobbig på sistone så jag har inte fått rida så mycket på henne. Då Caro velat fightas med henne själv, så då har jag bara ridit lite efter henne. Det var egentligen meningen att jag bara skulle värmt upp henne för Caro idag men storchefen vart i ridhuset och tyckte jag skulle rida vidare. Mycket volter, serpentiner osv, övergångar, hörnpasseringar.. Hon har väldigt lätt för att bli hög i nacken och skev i kroppen så fullt fokus på basic arbete. Caro ville prova henne några varv efteråt och tyckte hon kändes bra, vilket gjorde mig glad. Men gladast blev jag nog ändå av den fantastiska känslan!! 
 
Floryon var bra. Eftersom Donna vart så super så vart jag inte så överlycklig som jag brukar vara när jag hoppar av honom. Han brukar toppa. Men när den damen väl går så har hon så härlig schwung. Men han vart bra! förut busade han så mycket med mig. Tog vart enda lilla chans. Självklart försöker han fortfarande men inte alls som innan och jag har lärt mig att parera honom så bra och då förhindra det och bara rida vidare. 
 
Robbie blev 3e häst idag och när man har haft 2 sköna hästar att sitta på så känns det jobbigt att avsluta med honom som inte har riktigt lika go trav, inte till en början iaf. Brukar vanligtvis börja med honom. Men så inte idag... Man måste verkligen rida igång den hästen, låg och rund, tempoväxlingar, böjda spår.... Men det roliga är att jag alltid haft svårare för vänstersidan men jag börjar komma underfund med hur jag ska göra för att det inte ska bli så svårt. Det underlättar ju lite om min kropp och hästens kropp vill gå åt samma håll.. Jag börjar även komma underfund med galoppfattningarna på "tyskt vis". 
 
Något jag tänkt på som skiljer Tyskland från många av stallen i Sverige är att man inte är så pjåskig med omgivningen vid ridningen. Inte helt ovanligt att en eller två personer longerar och 3-4 pers rider samtidigt, samtidigt som någon kanske walkar en häst, någon tränare som rör sig runt på banan samt några hundra som busar runder. Utanför kör en traktor eller trädgårdsmästaren klipper träden, någon putsar fönsterna osv. Det är helt enkelt bara för hästarna att vänja sig. Och visst är där dom som blir rädda men dom vänjer sig väldigt fort och även dom unga hästarna. Här får man fokusera på att få hästen fokuserad på en själv och inte bry sig om allt runt omkring. Något vi lär våra hästar är att promenar med lågt huvud, så om man sitter på eller går vid sidan om. Då blir den mer avslappnad och risken att den busar/blir skrämd minskar samtidigt som man har mer kontroll. Om hästen höjer huvudet när man skrittar på långa tyglar är det bara att driva dom framåt en gång så vet dom att det är fokus, slappna av - lågt huvud. Redan vid inridningen lär vi dom att så fort vi driver dom framåt, så betyder det framåt, neråt. Detta har man väldigt stor nytta av hela vägen genom utbidlningen. Visst kommer den dagen då man måste börja driva dom framåt, uppåt, fast då känns det som vi pratar om 2 olika saker under utbildningens gång. Som att först får hästen lära sig att spöet, vid ridningen, driver framåt, men sen kan man även använda det som ett samlande hjälpmedel. 
 
Nu är det iaf äntligen fredag, skulle många sagt, men fredag känns som vilken annan kväll som helst i veckan då vi alltid jobbar lördagar och börjar samma tid MEN vi slutar ju lunch! Sen är det äntligen helg! Funderar på att ägna denna helgen åt plugg och vila/sova och typ gotta ner mig i en massa goa saker, typ... godis kanske... 

RSS 2.0