Tvätta stallet DEL1

Idag har vi börjat projekt städa stallet. Vi brukar dela upp varje stall på 2 dagar/2 delar, så vi fortfarande kan husa de flesta hästarna hemma. Idag fick 3 av kusarna åka iväg till grannstallet. Ett helt gäng (Matthias hästar och hans flickväns 2 hästar är redan iväg sen tidigare i veckan för seminuppdrag/träning). Då vi alltid städar/målar stallet 2ggr/år och bara målar gallrena 1gg/år slapp vi det denna gången! Vad snabbt det plötsligt gick. Lite tungt å mocka ut boxarna helt, så vi har bädd i alla mer eller mindre... 
 
Därefter longerade jag Donna, gick väldigt bra. Har verkligen fått kläm på det där. Än en gång, fantastiskt vad man kan göra med sitt kroppsspråk och hur placering av kroppen när man jobbar hästen från marken är viktig. Ska bli kul å se hur hon är och rida imorgon, då dom för det mesta brukar vara väldigt bra efter longeringen. Efter Donna vart det 2 av unghästarnas tur. Gjord, träns (grimma utanpå), täcke, framskydd, inga problem! Får se, blir kanske sadel nästa gång :) Kul å se hur snabbt dom lär sig och förstår det mesta. Men T Å L A M O D !! Ryttarens bästa vän? Iaf unghästutbildarens.. Att få en häst till skritt från trav, som inte förstår, ja det är inte alltid lätt.. Speciellt när den inte riktigt klarar av att läsa kroppsspråket riktigt. Imorgon är det söta, lilla Fiachas tur. Liten till höjden är hon inte, men hon är så nätt i typen och en väldigt försynt, söt liten dam, a.ka. Mamas Girl, sen tiden på fältet, fastklistrad vid sidan av sin mor. 
 
Har känt av min rygg lite på sista tiden och kom då att tänka på att det är dax för en liten genomkörare (av kiropraktor eller liknande). En av tjejerna på kontoret hjälpte mig med detta men tyckte jag skulle gå till läkare först, då man tydligen ev. kan få det genom försäkringen. Kan väl vara klokt, så är sänd till en specialist klinik inom ortopedi (tror jag det heter va?), på torsdag. Ska bli spännande å se vad han säger, kanske har han något annat tips? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0